-ROCK ON YOUR OWN STYLE, DANCE YOUR OWN BEAT-


My photo
Perempuan yang sukar diprediksi.

April 1, 2011

♥ KAU CURANG ! ♥


ANTI LELAKI CURANG

gambar di atas ibarat sudah terang lagi bersuluh bahawa ranking lelaki CURANG 
semakin tinggi dari semasa ke semasa berbanding perempuan .
hasil sumber daripada FACEBOOK (questions)


psst . entry ini akan buat lelaki lelaki macam terasa nak meringankan kaki dan nak sepak saya laju²
ouhh tidakk ! JANGAN ! JANGAN !  
saya belum kahwin lagi *tiada kena mengena .
sila buka seluas-luasnya mata anda , minda anda dan pemikiran anda .
meskipun saya tahu ramai pembaca saya lebih ramai perempuan berbanding lelaki . 
*ade ke yang nak baca entry blog cikai aku nih ? T__T
disebabkan itu saya nak menangkan PEREMPUAN ! . 
YEAHHH ! hidup perempuan . 
AHAHAHA
ouhh jangan salah sangka terhadap insan selemah dan sebaik seperti saya . 
*cepat menyampah dengan statement aku ! . 
ia hanya gurauan semata-mata . 
tiada kena mengena dengan orang masih bernyawa atau yang telah pass away . 
secara jujurnya ,
post ini macam saya menyalahkan 99% dan menuding jari kepada LELAKI !
. ok . padan muka LELAKI !  
HAHAHA*gelak jahat . 
baru-baru ini , kawan-kawan saya sedang mengalami perang dunia ke-20 dengan en.boyfriend mereka . 
dushh ! dushh ! dah abis dok restling antara satu sama lain , 
akhirnyaa bercerai TALAK 20 a.k.a CLASH .
*kenapa mesti 20 ? . sebab saya lahir 20 oktober . HAHA . 
sahaja promote tarikh lahir . c(; 
OK ! ini bukan bermakna saya ini busybody atau menjaga kain atau seluar kawan-kawan saya .
cuma saya PRIHATIN terhadap kawan-kawan .
*sila bangga dapat kawan seperti saya . 
WINK WINK . 
macam biasa mestilah saya turut sedih dan simpati bila kawan saya telah dicurangkan oleh boyfriend mereka
*ada ke perkataan dicurangkan dalam kamus bahasa melayu ? . 
hentam jelaa LABU .
KITE BAKO ! KITE BAKO !
*tetibe .
tetapi kan tak semua kan lelaki kan curang kan , 
kadang² kan kawan-kawan perempuan saya kan punn kan curang jugak kan tetapi kan curang SIKIT kan . 
*sila tampar² manja dekat muka saya . 
kerana gile KAN KAN ? okbaii . 
then , sila lihat perkataan yang diBOLD itu dengan teliti . 
ternyata perempuan agak good good seperti budak kepoh kepoh . 
saya tak tahu kenapa mesti salah seorang daripada pasangan perlu curang ? .
adakah dia pikir dia terlalu HANDSOME atau CANTIK untuk
mencurangkan kekasih dia ? . 
*tepuk dada tanya selera .
bukankah dulu decide nak bina relationship sesama dan kenapa perlu berakhir dengan tragis CURANG
ouhhmyGUCCI ! -__-
 maybe mereka pikir mereka berasa BANGGA atau GAH bila dengan perempuan/lelaki lain dan 
sebab itu mereka CURANG ! dan terus CURANG ! dan terus CURANG ! . 
ternyata pemikiran agak kebudak-budakan seperti budak hingusan . 
ehh ehh . tetapi tak semua lelaki JAHAT , 
tetapi secara jujurnya , 
saya nampak lelaki lebih kecenderung untuk CURANG kepada cik girlfriend 
*pernyataan berani mati aku .
mintak ampun yaa jika LELAKI terasa benggang dengan statement aku . 
huhu T__T 
maafkan kami maafkan kami si bujang lapuk~ lalala . 
yelaa . dulu masa first couple dalam 1 bulan , 2 bulan , janji berbagai-bagai .
ibarat tinggi segunung kota kinabalu . seluas lautan antratika .
perhhh ! boleh cair dengan kata-kata lelaki .
lelaki memang suka suki membuat janji entah pape pape dekat perempuan . 
contoh ayat mereka :
"i takkan curang dekat you . i JANJI dengan you ! 
you setia dengan i , i akan setia dengan you . "

pooo dahh deyh TAMBI ! 
semuanya hanya sandiwara belaka ! 
BENCI ! BENCI ! 
*apesal aku emo semacam ini? . haihh ~
ouhh tidakk .
saya tak alami situasi curang-mencurangi nih OK . . 
saya hanya ingin membela nasib mereka yang telah dicurang . 
para hadirin dihormati sekalian , 
dalam perhubungan ,
semua bergantung kepada diri masing-masing untuk menilai sejauh mana kesetiaan dalam diri .  -__-
kejujuran dan kesetiaan amat digalakkan dalam membina perhubungan .
terima kelemahan pasangan lebih baik daripada menghina atau tidak menghargai. 
kerana tidak semua manusia tampak sempurna KAN ? . 
*cepat ANGGUK ! haha .

KALAU TAK SUKA , KATA TAK SUKA . 
TAK PERLU NAK CURANG-CURANG ! 
*dah macam gaya pakar cinta pulak aku nih~
HAHA . :)


NOTAKAKI : jangan cuba untuk curang atau menggunakan tipu muslihat untuk berlaku curang yaa kawan-kawan !
kerana sepandai-pandai tupai melompat akhirnya jatuh ke tanah jua .



♥ cik yuyu a.k.a budak kepoh kepoh


15 comments:

nabielahuda said...

sokong la weyh.
same mcm encik boyfrenz aku tuh.
curng bagai. sabor jela.
seb bek die curng awal2 dulu. now dah tak. wakakak. bhgie makk nyahhh. :D

ili liyana said...

lelaki memang suke curang but sesetengah je KODD . haha ;p . nanti perempuan jadi mangse pulakk :( kan kann ?

dolkeke a.k.a abeil said...

haha .. wt gelak jew slalu blog ayu .. sy bntah .. cewahh .. haha .. mnusie sume smae jew .. ikot prngai owg tu laa .. kowt .. huhu .. diri ini bgaikn dihempap besi dr langit .. haha .. ala,x trse pon coz abel xde awekk .. hehe .. wink wink .. haha

miryoNarsha said...

bgitu mnghargai usaha cik yuyu dlm m'bela nsb mereka yg tlh dicurangi..well done my frenz!
tp 4 those yg sdng dlm dilema brdepan dgn "kecurangan"..better korang bc http://mawaddahastakonaavenue.blogspot.com/2011/03/nak-kasi-2nd-chance-g-ke.html

MaErA kZz said...

ades..entry ni...terasa seyh...mne ad smua org perfect,kan....kdg2 rasa nk curang tu ade tp...haha :)

dolkeke a.k.a abeil said...

ahhaha .. baru pasan .. kt question fcebook ayu tu an ade pic profile fb abel .. haha .. cne tah ley sesat kt situ .. ish3

♥AYU cik YUYU♥ said...

beyla : bgus lha bhgea nyahh . HAHA . :DD

adek ili : tahu takpe . perempuan mmg selalu jd mngse kadaan .

♥AYU cik YUYU♥ said...

miryoNarsha : hehe . bela perempuan ! HIDUP PEREMPUAN ! ahha . woahh ! siap ade link ! JOM terjah link tuu .


abel : HAHA . abel poyos uhh ! bgus lha takde awek . takde curang2 . hehe . abel kan mmg ske mnyesatkan diri .


maera : hehe . btol2 ! kalau kite curang , lama2 kite kena balasannye . yu dulu ske curang , tp skunk taubat KODD . haha .

Nazrey Dylandy said...

memang tak dinafikan ramai lelaki yang mencurangi perempuan ,but just certain lelaki je ..dan mereka tuh digelar "tak pernah nak cukup" bagi saya .. ^^
bukan nak backup siapa2 ,just act neutral ..
tapi kalau nak cerita bout my exp ,my ex-gf pernah curang dgn keluar dan manja2 dgn budak kelas dia sewaktu sem2 di UiTM dulu ..saya yang "panas hati" ,terus maki dia without thinking wisely ..
but now i can relax ,sebab dia dah dapat balik balasan ,lelaki tuh curang lak kat dia .. ^^

amny said...

kadang2 ade je perempuan yg curang dr laki..^^

syakey said...

lelaki curang adalah lelaki tak berguna.


haha

XD

iemanizam said...

kompom2 je tupai tu jatuh kat tanah cik kepoh kepoh ni..heeee..cane kalau si tupai tu jatuh kat sungai ke? perigi ke? jatuh hati ke..ahaha..tupai tak curang kootT..cian si tupai lak yg kene..

♥AYU cik YUYU♥ said...

NAZREY : eakew ? . jahatnyerr ur ex . sokeyy . ini bg pndgn mata kasar saya . :)


amny : tahu takpe . perempuan pun ade curang jugak !


syakey : betul ! i hate lelaki CURANG !

ieman : kahkah :D sajje nak salahkan tupai . HAHA .

Nobita Sensei said...

pheewwww. sentap mak nakkk.

♥AYU cik YUYU♥ said...

nobita : laa . jgn lha sentap . CHILL okeyy :)