-ROCK ON YOUR OWN STYLE, DANCE YOUR OWN BEAT-


My photo
Perempuan yang sukar diprediksi.

June 24, 2012

Tataplah entriku.

Taraaaaaaaa. Hi Dunia.
*lambai-lambai sambil flying kiss* *gedik teruk*

selamat pagi.. terima kasih pampers.. auchak auchak.. sayang mama sayang papa. berdiri ..yeayy. (promote iklan pampers. ya persetankan juga.)

nak bergua lu tapi rasa macam kerek cekodok basi. gangster taik kucing katanya. *angkat kening* nak bersaya awak rasa macam hehe hihi haha sopan bebenau. *sipu-sipu malu* jadi kesimpulannya, aku kau jadi pilihannya.

seperti yang dijanjikan di entri lalu, aku ingin tonjolkan gambar photoshoot di Kota Iskandar. Tataplah. Photographer dia adalah hmm biarlah rahsia. nanti nama naik di blog aku, dia minta duit poket. eceh. :*

Mungkin kelembapan aku mengupdate entri membuatkan kalian muak serta jemu melihat entri lapuk. Barangkali entri pasal berita mengenai blog aku dipamerkan di majalah remaja hampir buat kalian muntah bertubi-tubi. Ya udahlah, jangan persalahkan blogku tapi salahkan diriku kerana terlalu sibuk menguruskan masa depan bersama duit. ehem. ayat berbau kencang.

tanpa berbekalkan idea yang banyak.
tanpa bertemankan ayat yang rapuh.
tanpa bersama lagu sedih.
tanpa membazir waktu.
tanpa berlagu jiwa retak.
tanpamu aku lah yang rindu tanpa dirimu hilang lah manjaku. lalala.
eh okay ayat gila terserap dalam entri.

*malas delete* *teruskan menaip*

maka selaku anak Malaysia yang berjiwa seni, ingin persembahkan satu persatu gambar di tempat yang cantik. ah jakunnya saya bila tengok Kota Iskandar.
*julingkan mata*

SubhanaAllah~ cantik sungguh tempatnya tidak terkata. kelu lidah dibuatnya. alangkah indah kahwin di sana bersama anak raja sambil pakai gaun putih seret lantai tudiaaahh kemain melalut. *tepuk dahi*


belum sempat berposing. apa semua ini. habis kodak ;p

buat muka comel meskipun rupamu tidak ku kenal tetapi lobang hidungmu menjadi tatapanku.
lihatlah model itu. muka ala ala tak cukup tidur.

engkau senyum buat ramai jatuh kepadamu. bukan jatuh cinta tapi jatuh pengsan.


lihatlah diriku. tak perlu membenci. tapi sayangilah aku. noktah.

secara jujurnya, aku mencintai kepingan gambar ini. rasa macam aw model ini sungguh aw aw aw gedik teruk.
*bunuh diri*

#Jiwa meracau. Mata mula bersinar. Tangan mula gatal. Perut rasa nak makan macam-macam. Itu tanda-tanda akhir mahukan gaji. hoho. Assalamualaikum. :)

June 2, 2012

Berita tergempar. Wajib Baca.



Alkisahhhhh..


Tayibbbb....


Alkisah maka tersebut alkisah..


Tayibbb....


Sang kancil datang beramai-ramai menghadap Duli Yang Maha Mulia Sultan Firaun..


Mana Firaun pakai sultan...


Entah..


DENGAR SINI ORANG-ORANG KAMPUNG ! 

Aku kembali ke dunia alam maya sambil pikul berita sensasi.
*sambil kembangkan hidung* 
Tajuk di atas perlu lah memberi suspen kepada pembaca. 
Jeng. Jeng. Jeng.

Namun berita seumpama ini tidak sesuai dibaca buat mereka yang menghidap paru-paru dengki atau hati busuk atau penyakit mulut laser. 

Untuk makluman rakan-rakan, makcik sebelah rumah mahupun makcik cleaner, 
blog saya telah dipamerkan di majalah remaja edisi JUN 2012. 
*sambil lambai-lambai gaya miss world*

Selepas mendapat tahu informasi, automatik kembang bontot serta kembang hidung harus berlaku. Namun kekembangan ini tidaklah dinamakan riak. Ini dinamakan perasaan terharu berlipat kali ganda.*angkat-angkat kening ala The Rock*

Aku tubuhkan blog ini sekadar mengisi masa lapang. Bukan kerana mengejar famous. Sila jangan bawa wartawan melodi untuk serbu saya serta tanya soalan bertubi-tubi kepada saya. OH NOOOOO KOMEN. *tutup guna tangan dekat kamera* Bukan juga kerana untuk menjadi Maria Elena. Mahupun menjadi Nasir Bilal Khan *tetiba* 

Terima kasih khas buat REMAJA,
sudi mempamerkan blog cikai saya serta bagi markah fuyoo fuyoo kemain tinggi. *pengsan* Nampak gayanya aku kena beli setiap bulan majalah remaja. Tanda sayang cinta suka rindu aku pada remaja. cewah *ayat bodek* hihi.

Cover page Jun 2012. Siti Saleha, awak lagi molek bila bertudung.

nampak tak blog AYUANAKPAPAJOE ? *pengsan 20hari 20malam*


Petikan ayat dari majalah remaja :

"Pemilik blog yang mempunyai latar warna hitam merah ini merupakan seorang gadis yang menggunakan tagline "Muka Rockers Hati Kapas". Bait-bait ayat di dalam blog ini agak selamba dan mudah difahami. Ia banyak bercerita tentang kehidupan pemilik blog itu sendiri. Penulisannya bersahaja membuatkan pembaca tersenyum apabila membacanya. Blog ini sesuai dibaca pada masa lapang"



MUKA ROCKERS HATI KAPAS ADALAH SAYA :)

Sejak kebelakangan ini, blog sering diabaikan dan terbiar macam blog berhantu akibat alasan yang kukuh iaitu mencari nafkah untuk diri sendiri. Semoga dikemudian hari aku selaku pemilik blog akan merajinkan diri untuk update entri walaupun diri ini dilanda ribut petir meskipun dilanda ombak rindu aumm. 

Assalamualaikum :)