-ROCK ON YOUR OWN STYLE, DANCE YOUR OWN BEAT-


My photo
Perempuan yang sukar diprediksi.

February 24, 2011

tahniah ! anda terpilih masuk Akademi Fantasia !

Check it out. 
kabare ?? Waras.
tapi aku ini tidak W A R A S . 
cepatlah tanya saya sebab apa ?? . 
OK . 
mari gua bagitahu dekat kalian semua .
sebabbbbbbbbbbbbbbbbb . 
saya telah dipilih MASUK AF  ! 


korang tahu tak ape benda itu ?? .
p/s entry ini akan lebih difahami sekiranya mereka yang membeli astro sahaja .
cehh ! aku promote ASTRO ! .
siapa tiada astro , pegi beli cepat .
MACAM² ADA !
AKADEMI FANTASIA ??
yang selalu siaran dekat ASTRO RIA
GEMBIRA gila² ! orang gila pun tak gembira macam saya tahu tak . 
akhirnya ternyata suara aku amat sedap dan tak dapat dinafikan lagi walaupun macam ROCKERS Terima kasih kepada juri² kerana memilih saya masuk AF
jasa anda sangat² saya kenang !
jangan lupa UNDI yahh kawan² tersayang. 

taip AFUNDI YUYU dan hantar ke 32999
sokongan anda memang saya galakkan .  

HAHAHAHAHAHAHAHAHA . 
perhhh ! ayat yang ditulis dan tertera di atas itu hanya  
DUSTA BELAKA
kerana ini semua disebabkan umur tak mencukupi ,
saya masih kanak-kanak ribena lagi .
umur  saya 17tahun 4 bulan 4 hari . 
hal ini kerana  , 
ibu saya telah beranakkan saya agak lambat waktunya .
 20hb OKTOBER 1993 .
haihh =,= 
ada hati pulak nak masuk AF . 
suara pun macam katak bawah tempurung .
err~
ade ke istilah itu ? .
lantak lah , janji ROCK !
ayoyo tambi !
saya tak dapat nak mencuba nasib masuk AF lah . 
dahlah tahun depan pun takde AF .
tahun ini AKADEMI FANTASIA last .
memang tak best kan ? .
BTW ,
memang sahaja lah kan AF nak boikot aku lah ini ! .
dia tak kasi aku popular tahu tak.
baru nak kalahkan mila yang telah menjadi JUARA perempuan melayu pertama .
alangkah indahnya dunia jikalau NORHIDAYU menjadi juara akademi fantasia .
lihatlah DUNIA ! wink wink . >,<
cehh ! mulalah saya berangan tak tentu pasal .


NOTAKAKI : lebih baik kita tak popular , janji hati kita masih mengingati-NYA . buat apa kalau kita menjadi popular sepopular artis tapi suruhanNYA kita abaikan . renung²kan dan selamat beramal ! ASSALAMUALAIKUM c(;




February 21, 2011

♥panggilan AISHITERU ♥

pewiiit .
cik adek yang cantik lagi menarik , cik abang yang kacak lagi berbadan sasa . .
mai sini mai !
hari ini saya nak kongsi resepi tentang
CINTA .
sila letak ramuan secukup rasa .
dan gaul bersama dengan kasih sayang .
okeyy ! stop merepek meraban .
pada yang tengah dok hangat bercintan cintun ,
mesti kembang kempis baca entry merapu cik yuyu .
kalau tengah dok couple² ,
mesti kalian guna macam panggilan manja yang tak berapa nak manja KAN ? .
betul kan kan kan .
memang SAH betul lah itu .
ramai yang angguk !
BAGUS betul lah kalian ini .
anak sapo lah ini .
okey !
mari kita selongkar panggilan MANJA si couple !

awak ,
saya sayang awak tahu tak .
awak pun mesti kena sayang saya .
kalau tak , lembam biji mata awak nanti ! .
saya awak , itu panggilan untuk orang yang baru berkawan atau
sedang berjinak² nak kenal hati budi masing² .
eala .
takkan baru kenal dah panggil sayang sayang ,
 memang nak makan penampar ke !
dasar ulat bulu gatal kalau dok panggil sayang sayang masa mula kenal !

adinda ,
kekanda sangat mencintai dinda .
kanda ingin hidup semati sekubur dengan dinda .
wahh ! wahh ! kanda dinda .
kekanda jangan iri hati dinda naik pangkat lagi . lalala~
itu dia lagu kekanda adinda by monoloque feat atilia .
besh kan lagu itu .
KEKANDA ADINDA
 itu orang zaman hang tuah yang panggil macam itu .
 tapi kalau zaman sekarang panggil , nama macam itu jarang dorang pakai .
depend pada si couple lah kan .
tapi romantik kan kalau guna kanda adinda .
waalawey !

abang ,
ayang rindu dekat abang ! .
cepatlah dapat gaji , boleh belanja ayang shopping .
wink wink .
(ABANG , AYANG !)
 haha .
 selalu org yang guna nama macam itu , di kalangan orang dah kahwin atau orang yang TERINGIN nak kahwin . tapi kebanyakkan si couple , bf dia muda dari dia pun panggil abang . macam² betul couple nih . janji tak panggil bang bang gang gang . ! ish3 . HAHA .)


babygirl love you , my babyboy .
haiyaa==' berbaby baby lah pulak !
macam² dak kecik pulak kan . tapi nampak comel .
kalau orang dengar , mesti dorang gelak terbahak² sambil ketawa kuat² .
contohnya seperti budak kepoh² nih .
gerenti orang akan cakap "dah tua² pun nak panggil baby" .
gelimat sungguh !


honey ,
bie tak nak kehilangan honey .
jangan tinggalkan bie iye .
( honey bie )
HAHA .
honey = madu madu . madu memang sedap ! .
jangan silap² TERJADI MADU kepada isteri² yang lain sudahlah .
hoho =,= madu pun boleh buat panggilan kan .
macam² betul panggilan zaman sekarang . )


papa ,
ma sayang sangat dekat pa .
bila pa nak belanja ma nih ? ?.
lama tahu ma tunggu ! ish .
amboi ! amboi !
papa mama .
haiyaa =,=
 macam orang dah ade anak ramai je .
tetapi kalau kalian panggil pa ma depan member kalian .
apa reaksi dorang ? .
mesti yang rasa gelimat satu badan ,
mesti yang kata alahai sweetnyer .
papa mama , padahal belum kahwin lagi .
kenapa tak panggil nenek datuk ,
nampak comel juga .
HAHA .


ayu ,
amin sangat sayang pada ayu .
bila kita nak kahwin wahai ayu yang comot lagi brutal ? .
okey ! dialog di atas bukan ditujukan untuk saya yang bernama ayu .
langsung tidak kena mengena yang hidup ataupun yang sedang pass away ! .
wahh ! panggil nickname memang nampak si couple tak menunjukkan kemanjaan mereka .
tak adalah orang syak yang kalian ini pasangan kekasih .
dan rahsia kalian pun takkan terbongkar terutama depan parents .
fuhhhh . selamat !
BIJAK BIJAK !



i love u ,
u love me ,
we are happy couple .
lalala~
panggilan ini sangat simple .
dahlah senang nak taip mesej , just tulis 'I' dan 'U' .
takpayah lah tulis nama panggilan panjang lebar . buat sakit mata pandang tahu tak ! .
lagipun nampak macam orang putih sikit .
takdelah nampak korang nih KUNO sangat .
saya lebih suka guna ayat ini !
nampak superb !
wee~

aku sayang gila dekat kau .
kenapa kau tak faham perasaan aku !
perhhh !
memang brutal lah kalau kalian guna panggilan ini .
tapi nampak macam kasar sangat kan .
macam tak ada adab dan sopan .
tapi aku peduli ape kan .
janji kasih sayang tak berubah .
HAHA .


kalian guna panggilan ape ?? .
NAK TAHU JUGAK !
walau apa² pun panggilan yang macam mana kalian guna kan ,
 janji kalian bahagia ke anak cucu cicit !
janganlah panggil panggilan yang tak senonoh sudahlah .
masing² dah besau panjang lebar .
Lu Pikirlah Sendiri ! !


NOTAKAKI : when i tell you , i love you , i don't say it out of habit or to make conversation . I say it to remind you that your the best thing that ever happend to me .
 
♥ cik yuyu a.k.a budak kepoh kepoh

February 18, 2011

cara nak LUPAKAN ex BF atau ex GF !


entry ini khas untuk mereka yang telah remuk hatinya bagai dihiris dengan sembilu .
walawey ! entry aku nampak jiwang pulak iye .
dalam erti kata yang sama ,
pada mereka yang baru putus cinta atau baru bercerai .
lumrah hidup lah katakan .
tak semua dalam hidup kita selalunya INDAH .
tapi mesti anda rasa terseksa nak lupakan ex bf/ex gf uolls kan kan kan ?
sila angguk cepat !

Almaklumlah,
mungkin terlalu banyak kenangan manis dan pahit yang telah uolls lalui bersama .
disebabkan itulah uolls sukar untuk melupakan exBF/exGF kalian .
oleh itu ,
aku rasa berbangga dan berbesar hati untuk kongsi

TIPS nak lupakan ex BOYFRIEND/ex GIRLFRIEND :

1)
REMOVE si dia dari laman soSIAL uolls macam
FACEBOOK , TWITTER , dan sewaktu dengannya .
dengan cara ini , uolls takdalah asyik nak STALKER exBF/exGF kalian .
buat tambah luka dan lara adalah .
tiba² uolls ternampak si dia ada relationship dengan orang lain ,
kan lagi bertambah² SAKIT HATI . *melalak*

2)
BUANG atau CAMPAK jauh² barang yang telah si dia bagi .
campak laut ke , tanam ke , bako ke .
ikut suka hati lah . 
buat apa nak di simpankan lagi  .
buat semak sahaja lah. setakat beli dekat pasar malam. Alahai low standard.
kalau mahal takpa lah juga kan?.

3)
kalau uolls BERTEMBUNG atau TERPANDANG
muka si dia yang tak berapa nak handsome atau cantik itu , kalian buat² tak kenal ! .
tak payah nak rajin² senyum atau tegur si dia .
buat tambah hati perih sahaja .
tak pun uolls tumbuk je muke si dia pastu blah dari situ .
Kejam.

4)
lepas uolls dah clash ,
janganlah uolls dengar lagu JIWANG atau tangkap leleh .
sebab lagu macam itu memberi impak yang mendalam terutama pada orang yang baru clash .
nanti ada yang meleleh air mata dengar lagu jiwanggsss. Rivers of tears . :"(
lebih baik dengar lagu HARDCORE atau METAL ,
kasi hantuk kepala itu ! baru cool dan samuk habis.

5)
lagi satu , kalau si dia masih menggedik²  lagi memberi mesej atau call uolls .
cepat² lah kalian TUKAR NOMBOR .
tak payah nak simpan nombor si dia atau mesej yang telah si dia bagi .
--DELETE

6)
Luangkan masa dengan FAMILY dan kawan² .
dengan cara ini , anda takkan keseorangan dan dapat menghiburkan hati yang terluka,
dan uolls takkan TERINGAT si dia bila anda sedang bergembira dengan kawan² kalian .

7)
cari PENGANTI BARU !
itulah cadangan yang paling tepat .
pastu uolls tunjuk dekat ex yang uolls ada BF/GF
lagi HOT dan SPICY daripada dia .
biar dia ternganga habis !
"PADAN MUKA ! siapa suruh tinggalkan aku kan ?"

kumbang bukan seekor , bunga bukan sekuntum kan ? .
kalian kena cari yang lebih baik dan lebih bagus daripada si dia .
manalah tahu kalian dapat lebih HANDSOME atau lebih CANTIK daripada si dia .


p/s : GET OVER IT !



NOTAKAKI : barang yang lepas janganlah di kenang , kalau dikenang tentu menangis dan meracun diri . TAK USAH diingati mereka yang buat hati kita terluka .






February 14, 2011

Are You In LOVE with Someone ?? ♥




When you are together with that special someone ,
you pretend to ignore that person .
BUT ,
when that special someone is not around ,
you might look around to find them .
at the moment  ,
YOU ARE IN LOVE .

Although there is someone else who always makes you laugh ,
your eyes and attention might go only to that special someone .
Then ,
YOU ARE IN LOVE .

Although that special someone was supposed to have called you long back ,
to let you know of their safe arrival .
your phone is quiet .
you are desperately waiting for the call !
at the moment ,
YOU ARE IN LOVE .

When you find yourself as one who cannot erase all the messages in your answering machine
because of one message from that special someone .
YOU ARE IN LOVE .

When you get a couple of free movie tickets ,
you would not hessitate to think of special someone .
then ,
YOU ARE IN LOVE .

You keep telling yourself ,
"that special someone is just a friend" ,
but a realize that you can no avoid that person's special attraction .
at the moment ,
YOU ARE IN LOVE .

While you are reading this entry ,
if someone appears in your mind ,
Then you are in love with that person .