-ROCK ON YOUR OWN STYLE, DANCE YOUR OWN BEAT-


My photo
Perempuan yang sukar diprediksi.

December 28, 2011

jangan cari pasal.ini amaran.

senyuman kali ini tidak ikhlas kerana panahan sakit hati berjangkit di mulut.

Aku Update Lagi.

Kali ini isu aku agak mencabar kepala hotak aku ni meskipun tak sehandal seperti otak orang lain namun aku mencuba sedaya upaya. Malaysia Boleh ! *tetiba*
Tidak mengapa demi blog yang aku cintai, aku kena berpenat lelah mengkorek idea sedalam lautan antratika untuk memantapkan lagi isu ni .Tatap blog aku sampai keluar biji mata serta lihat setiap bait bait ayat yang dipertontonkan.

Indah bukan kalau bercinta berkasih sayang terasa dunia kita yang punya kan kan ? *angguk-angguk kepala*
Namun ia akan bertukar menjadi tahi atau nanah (ayat lebih mulia daripada tahi) apabila manusia yang suka merosakkan perhubungan orang datang berlenggang-lenggang bawa cinta lalu mengoda kekasih kita dengan pelbagai muslihat dan beribu alasan agar jatuh di tangannya. Lahanat digelarkan untuk spesies sebegitu . Aku alami mungkin anda turut pernah alami . Haihh kita senasib >.<

Tapi kita sebagai pencinta jangan mudah melatah. tenang semampu seboleh yang mungkin. jangan memaki hamun perempuan yang merampas itu dan juga kekasih kita. Sebagai insan yang pernah belajar Alif Ba Ta , kita disarankan untuk bersabar ya sabar itu separuh daripada iman .

Yang tak pernah alami bisa sahaja memberi nasihat atau ayat lebih gempak iaitu tazkirah berjelar-jelar cukup 350 patah perkataan dan membuat konklusi yang merepek meraban yang bikin otak karat. Tapi bila dah terjadi depan mata , mulalah mengelabah sardin hati ini bagai tergetar-getar nak tercabut usus terasa dunia seakan gelap gelita <--- ayat tersangat over haha okbai ;p

Nak salahkah siapa ini ? pasangan kita ke ? perempuan itu ?  aiyok taktahu aku pun pening tolong lah tolong lah T.T bergelumut masalah terperap dalam otak aku seketika. Tapi aku lain daripada lain, sabar pilihan kedua. kau dah buat hati aku sakit , 20kali aku akan buat kau rasa apa yang aku rasa. ayat tersangat gerun terbajet gangster ibarat kak long JB. Aku bukan jenis yang duduk diam , menangis melalak berhingusan, tunggu dan berdoa supaya keadaan baik-baik sahaja dong. NO NO NO THAT IS NOT ME ! Tapi aku juga bukan orang yang suka memaki hamun semua orang itu sawan namanya bukan normal lah gamaknya.

bak kata orang yang banyak makan garam daripada aku "kalau lelaki tak melayan ,perempuan itu tak akan galak" Ya aku mengetahui bahawa wanita bersepah-sepah di dunia ini dan lelaki makin lama makin pupus mata meliar tengok awek cun lalu-lalang pewitt pewitt nak nombor disebabkan itu lelaki ramai kawan perempuan. Ooo itu yang aku tak dapat terima kenyataan. kennot kennot kennot ! kau buat hal , maka celaka menanti sabar eh sayang bala menunggu kau. Gurlp ! terasa kerdil dalam dunia ini berbanding wanita lawa perghh *mainkan lagu kisah dongeng by Stacy*

Akhirnya aku dapat konklusinya YEAHH. Soal hati jangan dibuat main wahai kalian. salah percaturan maka busuk berbangkai jadinya. Oleh itu, semuanya ini untuk menguji sebenarnya. pilihan yang mana yang akan aku tempuh aku yang kena hadapinya sendiri. aku kena bertanya pada iman dan juga hati. InsyaAllah ada jawapannya :) May Allah Bless Me. Assalamualaikum.

lihat mataku . jangan kata aku pakai contact lens pula . mata aku original besar.

#MEET MY DARLING YESTERDAY. YAHOO.COM ! ;p

December 24, 2011

aku ada benda nak cakap.sila click.




"blog aku bukan blog bapak kau:". - kata kata pujangga si blogger- okbai.




Kali ini aku nak mengkritik *sambil buat gaya Adlin Aman Ramlie*
Ya statement aku kali ini berani mati nak kritik manusia disekeliling perghh habis lah kau yuyu lepasni orang remove pastu block kau. makin berkurang friendlist kau aiyokk taktahu . Go ahead ! tanpa Facebook , me boleh hidup me boleh kahwin me boleh sayang Achik haha *tetiba* booo mark ;p

Selama ini aku berdiam membisu tanpa sebarang kata memekakkan telinga bila orang cot cet cot cet sana sini . Kini biarlah aku berdiri berhujah mempertahankan bahasa ibunda yang aku cintai selama ini . Ini kerana belajar undang-undang membuatkan aku menjadi berdisplin sekarang ini (takda kena mengena)

Gigirl : Q TaYUnK kO tAnGAt TaNgaT.
Boboy : Q PoWn tayAnG kO , bAbY .

1st comment : 
Bedah Gigi Karat : Perhhh rajin gila awak tekan Caps Lock . Tahniah anda baru memenangi anugerah facebooker paling rajin tekan capslock . Tahniah sekali lagi *mata ke atas tangan ke bahu muka buat kiut*

Gigirl : awakkkk niewwww comeyyyy cangatttttttttt. nakkk tenallll bolehhhh ?
Boboy : hah gila ke ni ? -,-'

2nd comment : 
Janda Braces : Bertapa sakitnya mata dan hati ini apabila melihat comment seumpama itu . Ternyata keyboard mereka rosak kerana tertekan banyak kali . Kasihannnnnnnnnnn ~ ;p

Gigirl : hai cyg..cyg awk tat tite x penah pudar..tite rse tite nk tawin dgn awk..awk tomeii tangat2..cyg awk..
Boboy : hai lover..tite pown cyg awk jugk..windu tat awk..bile tite nk jmpe?..

3rd comment :
Limah Tertipu : ternyata kanak-kanak bawah umur 5tahun juga bermain facebook . dunia semakin maju . waalawey ! =.= *tepuk dahi sambil mata buat juling*

Gigirl : saya sayang awak A.
Boboy : saya turut begitu ,Y. Kasih dan sayang saya hanya padamu *LotsOfLove*

4rd comment :
Norhidayu Yuyu : Bahasa jiwa bangsa :) 14333 LIKE THIS :)

NOTAKAKIKUKUAKU
biar orang kata ayat kita macam skema. biar orang kata kita ibarat lurus bendul . tulis seketul ketul ayat dan ayat sepatah sepatah terasa macam nak patah jari tulis ayat penuh . tapi tapi tak salah nak buat shortform tapi biarlah semua orang faham ok anak anak sekalian. bukan buat semua orang rasa pening nak termuntah dan geli gelimat selama 20hari 20malam dan terpaksa cari kamus bahasa apa yang kau pakai ehh ehh apahal kau ni sawan ke tulis kecik besau kecik besau ;p

aku minta maaf andai ada sesiapa terasa dengan post aku kali ini dan rasa macam ek eleh minah ni macam bagus nak kritik orang wadehel talk to my tapak tangan lol . halooo ini luahan hati aku jadi aku berhak mengupas apa sahaja tajuk sesuka hati aku . please faham TQ.
muka tanpa make up . itulah aku di class.

#hai. saya sudah mendarat di Johor Bahru semalam :) Jusco Tebrau dan City Square tunggu lah ketibaan saya di sana . tak sabau nak tengok wayang haha okbai

December 18, 2011

Got To Go :)

hacuuum ! hacuummm ! -..-


Maaf, kadar kesihatan saya tidak menentu kali ini . Cuaca di Shah Alam membuatkan saya kurang sihat kurang selesa kurang bersemangat . Adakala hujan membasahi bumi .Adakala panas terik hingga membakar kulit. Adakala salji turun mencurah-curah ok tipu ;p hm Terasa macam nak cabut hidung ini gara-gara selesema dan bersin acap kali menghantui diri . Kerana kau selesema , aku terpaksa beli berkotak-kotak tisu untuk mengelap kau wahai hingus ! aku benci kau , selesema hm .

Kali ini entry paling ringkassssssss gila saya ciptakan dan gambar sendiri tidak dipamerkan jua. Ini kerana kemalasan meng-update di saat sedang sakit merasuk diri ini . Oleh itu, tiada lagi karangan esei bahasa melayu 360patahperkataan disematkan di sini ^_^ #sambil buat muka bangga#


Johor Bahru , i coming home !
  
23 Disember saya akan terbang ke Johor bahru sekali lagi yeayyy . sukanya hati ini bagai pelangi memancar di muka perghh gua eksaited berlipat kali ganda ni . nak buat itu nak buat ini . nak jumpa ini nak jumpa itu . nak makan itu nak makan ini . nak dating sana nak dating sini hehe opsss :$

Sempena cuti mid-term ini saya diberi cuti selama seminggu oleh UITM tercinta untuk merehatkan minda dan badan di rumah .Tidak sabau rasanya nak bergolek atas katil sendiri dan excited berbuku-buku di hati ini nak jumpa family dan yang tersayang yang jauh dari mata tapi dekat di hati. Namun , cuti kali ini agak terasa wadehel kerana saya masih ditemani oleh buku Law serta Assignment jua . Maka percutian saya kali ini hanyalah tiruan semata-mata . ia tidak indah yang disangkakan :(


 "i'm coming home , i'm coming home tell the world i'm coming home"
#sambil petik gitar#

To YOU : Wait for me , darling 


#TO FLU : I HATE YOU VERY MUCH -..-

December 11, 2011

Sabar Selagi Mampu , Tak Sabar Sila Masuk Kubur :)

   

setelah beberapa hari tidak menimbulkan diri mengupdate blog maka saya memikul masuk dengan post yang baru . suka tak suka tak ? hahadoii sila takap cuke nanti titew tamau post entry agiww (perhh ayat gedik macam nak kena lempang beribu kali) k cukup .

hati ini benar merindui blog tersayang meskipun telah daku tinggalkan hanya beberapa hari ke Port Dickson bersama family , maka terhasil lah lagu Cinta Blogger by Norhidayu Juhari ok perasan gila nak jadi penyanyi nak lawan Najwa Latif leteww ;p



aku angkat status ini sebagai tajuk debat aku pada hari ini . kencang tidak isu ini seperti berita banjir yang melanda Uitm Shah Alam dari keratan akhbar metro . EHH dont worry gua terselamat dari banjir itu . gua sihat gua walafiat gua tidak sakit k cukup .

ehem ada yang terasa tak dengan status aku . ya ya pasti ada terasa *sambil senyum selebarnya. mesti terluka parah hati itu ya itu sangat bagus . ini ayat gua bikin jangan sesiapa curi . mahu ini ayat kasi tahu sama gua . gua baik hati via blackberry .

Aku malas nak menuding jari meskipun nak berdendam malah nak baling asid dekat muka dia apatah lagi nak toreh muka dengan penyodok , itu bukan aku ok . Ya aku kena bersabar selagi terdaya Ya aku kena berlumba menjadi orang penyabar Ya aku kena berfikiran positif meskipun negatif merobek hati aku .

Makin lama membesar makin terdapat banyak manusia FAKER bertukar menjadi baik menjadi bersifat malaikat di hadapan aku , dan belakang aku berubah sekelip mata dialah permaisuri atau raja manusia bertopengkan syaitan . SubhanaAllah . Maka terdapatlah pembenci yang sedang tersenyum melihat aku terjatuh . Hari ini hari kau , esok lusa hari aku . kau tunggu :)

Hati aku bagaikan menari-nari bercha-cha tatkala satu masalah sudah selesai pergi berlalu dibawa deras ombak tapi sayang seribu kali sayang , ia tetap tak akan selesai selagi manusia berhati busuk hidup di dunia ini demi melihat aku terkapai-kapai dalam ketewasan dunia perhh ayat kencang ya itu untuk kau wahai berhati kurang cantik .

Biarlah muka tak cantik/handsome tapi hati cun melecun .

Biarlah kita tiada harta berjuta-juta tapi hati lawa .

Biarlah kita kurang berilmu tapi hati putih melepak .

Biarlah muka hitam sehitam arang tapi hati suci murni .

Senang cerita , jadilah insan biasa yang berhati wangi :)

Alaaaaa rindunya dekat kau , rasyad sayang . bila nak ketemu :(

#Terima kasih Selangor kerana bagi cuti pada hari esok maka tiada class oleh itu keseronokkan bertubi-tubi di hati ini wikiki haha ;p

November 26, 2011

Jangan Ganggu Hidup Gua Please hm .



*1kali telan air liur*

*2kali telan air liur*

*Usap-usap dada*

Jantung saya berbuak-buak . Terasa macam dihiris sembilu .
Ouch Sabar yaw Sabar yaww (buat rap)

Cerita aku bukan untuk kalian mengetawakan terbahak bahak terguling atas katil sukahati hang pa lah . gua malas nak fikir , otak gua stress penuh dengan masalah luar dan dalam negara ok perasan puihh . Gua sekarang makin serius meluahkan perasaan . Come on lah babe ! aku yang rasa dan kalian yang tak rasa boleh berkata-kata tanpa menoleh kanan kiri .

Ini kisah benar kisah dari hati *Alyah*
Hati aku diganggu sungguh oleh kau bergelar manusia . Manusia itu berjantina perempuan ya dia bukan kunsa mahupun pondan aww aww ala ala maknyah .

Dulu hidup aku bergelar ketenangan kini ia bergelar ketidakamanan . Ini semua melibatkan hati dan perasaan . Perhhh hati siapa tak tenang bila disuruh jangan ganggu malah masih berdegil . Sekali aku cepuk kepala orang itu gerenti berpusing 360 darjah tanpa henti . Ternyata aku perlu sematkan kesabaran dalam diri . Sebaik rupamu tidak ku kenal , tetapi lubang hidungmu tetap menjadi pujaan hatiku ok lari topik ;p

Maaf Maaf . Aku tak perlukan musuh . Andai ingin berkawan , please be nice with me . Kata kata kau bersulamkan kepalsuan haram jadah . Sekali kau mengeluarkan kata kata , akhirnya kau sendiri yang berdusta . Maka orang lain tertipu dengan kau serta dengan tindak tanduk kau yang bergelar penipu . Syabas kau berjaya menpergunakan manusia disekeliling kau !

Aku ? watlek watpeace padehal hati membuak buak membara mencengkam sanubari terasa nak cungkil biji mata kau lalu toreh muka kau guna pisau perhh pasti kelegaan hati terjamin . Namun aku bukan seperti kau , memfitnah malah membabi buta melemparkan tuduhan karut .

Namun , ia tak sama luka serta sakitnya yang berada di hati aku . Ayat berbisa tapi kau tak merasa . Beritahu semua kerabat kau , ayah nenek mak atuk akak abang adik kawan jiran ! Katakanlah segalanya tentang aku tapi kau tetap di pihak yang salah . Allah lebih tahu daripada kau yang mulut berbisa wadehel .

Aku tak pernah berdendam tapi kau sendiri membuat diri kau terasa ingin mendendam .
Aku Hot ? Aku Comel ? Aku Bajet ? Itu bukan kau punya hal jadi aku mohon tolong jangan ganggu hidup aku . Aku ingin ketenangan bersama tersayang . Aku tak ingin kau wujud di dalam kehidupan aku meskipun kau duduk berdekatan dengan rumah aku atau aku jumpa kau dekat tesco or jusco atau aku jumpa kau dekat tasik . Aku tak kenal kau tolong lah tolong lah ! Jangan sempitkan minda kau dengan kekolotan ilmu walhal kau sendiri akan kelihatan bodoh dengan penipuan kau . *clap clap*

Leave Me Alone , LOSER !

#terasa tenang apabila dapat berjumpa dengan mereka tersayang . terubat luka serta terubat rindu :*

November 20, 2011

Hati Aku Meronta-ronta !


kembang kucup kembang kucup >..<

dup dap dup dap >..<

Jantung ohh Jantung . bergeraklah engkau seperti normal . janganlah buat badan terasa seksa .

Almaklum , UITM dah memanggil jauh dari Shah Alam sambil melambai-lambai hai hai dekat aku yang berada di Johor Bharu supaya balik cepat duduk hostel terperap sambil pegang buku LAW sampai pengsan . itu menjadi rutin harian bagi siswa siswi LAW tapi bukan seperti aku . Aku nak pegang buku ? Haremmmm >,< MukaBuku juga yang aku hadap haha . Sumpah pecah otak beku tahi mata bila baca buku LAW (takda kena mengena)

Rumah pula melambai-lambai BYE BYE sambil menghalau dengan kejam . benci melihat aku berada di rumah selama 7 minggu sambil bising memekak menghentak kaki tanpa simpati . Tidak seperti manusia jika aku berada di rumah . Meratah makanan dengan begitu selera seperti manusia yang berada di hutan tanpa makanan selama 20hari 20 malam.

Maka perpisahan sementara akan berlaku jadi kerinduan pasti bersarang dalam hati sang perindu ini . Ye hati aku kapas . Koyaklah hati aku maka akan berdarah tiada penawar fuhh ayat makan dalam . Chill AyuYuyu Chill :) Perjuangan membasuh kain sendiri , makan sendiri , bangun sendri , senang cerita semuanya sendiri akan diteruskan dan Peperangan memerah otak berpulas-pulas akan dimulakan 21 November . Aja Aja Fightin :D Malaysia Boleh maka Aku Anak Malaysia pun Boleh .

Oleh itu , aku akan rindu seluruh penghuni rumahku syurgaku terutama papajoe , mak , kak long , wan . Jadi demikian , fikiran aku pasti melayang layang memikirkan kerinduan ini , jadi sebak di hati ingin sahaja aku terbang ke Johor Bahru . Sayang seribu kali sayang , aku sudah pun menjejakkan kaki di UiTM . Hendak sahaja aku reverse ke cuti haritu tapi hm ok watlek watpeace . perjuangan tidak boleh disekerat jalan . Pantang tok nenek moyang aku berputus asa tanpa sebab .

Akhir kata , UiTM DI HATIKU :)

*New Semester bermula . yeayy saya sudah berada di UiTM . saya rindu Mak , Ayah , Kak Long , Wan dan semuanya termasuk Achik :*

November 17, 2011

Cepatnya Kau Berubah .



Harini mood aku dipaku dengan perangai perangai manusia sekeliling aku .

Tiada apa lagi yang ingin aku huraikan .


Tiada apa lagi ingin aku jelaskan .

Berbuih mulut aku bersabun DAIA kerana bercakap tak henti henti dengan insan seperti mereka .

Perhhh menyirap jiwa sakit hati terasa . sakit perhh sakit dihiris sembilu .


Semua terjadi sepantas kilat . Hanya membuat aku terkedu melihat .


Tidak aku sangka begini kesudahannya .


Tangisan pun tiada guna kerna sudah tertulis bahawa engkau seorang pendusta .

Perubahan engkau membuatku tercalar .

Janji dulu penuh kejujuran  . Membuatkan aku rasa gembira berhua hua.


Namun kini ternyata kau bersandiwara  . Menjadi manusia tidak pernah ikhlas itulah kau .


Semua pengalaman sudah berbekas di hati ini . Lebih baik dilupakan dari terus mengingati.


Tahniah aku lafazkan . Kerna membuat janji tapi engkau tidak menunaikan .


Kini ,


Telah aku alami sedikit demi sedikit pengalaman aku sendiri .


Namun masih ada yang tak fahami bertapa sakit aku lalui jalan itu sendiri .


Engkau tak menoleh malah engkau tak pernah memanggil .


Cepatnya engkau berubah . Terlalu pantas engkau berubah .


Harus aku pelajari semua ini dari ceriteria hidup aku ,


Harus aku pelajari dari pengalaman semua manusia ,

Kini bisul telah menjadi nanah . Retak telah menjadi belah . Ketawa bertukar Airmata .


Bahawa manusia cepat berubah :(

November 11, 2011

Tak kira apa terjadi gua nak post juga ;p

Maaf , saya jarang update . Saya pemalas . Saya berat tulang berat bontot berat otak berat semuanya lah . Maafkan saya Ampunkan dosa saya . saya janji tak buat lagi :( ok stop ngada ngada Norhidayu Juhari .

Saya lebih selesa guna Aku/Gua . Nampak brutal . Kfine Tak Suka Takpe Watlek Sudah (:

Hari ini 11.11.11 saya terasa comel bila saya post blog hari ini wee~ eleh muka macam batu bata . ok cukup aku sedar siapa aku k ayat kennot go ;p Hari ini gerenti ramai yang minta couple beramai-ramai kahwin beramai-ramai clash beramai-ramai konon sweet lettew tarikh lawa . pastu bangga bangga kembang hidung dapat lucky date ek eleh gua tak jealous lah gua tabah lah *mata buat juling* tak penting pun tarikh lawa kalau hati tak ikhlas k tetiba .

eh eh bukan pasal itu yang ingin aku bebelkan .
cukuplah tangan aku cramp gara gara post terlalu panjang k perh jadah entah :p

Hari ini tiada apa yang menarik walaupun tarikh hari ini sangat menarik. tiada apa yang ingin aku bebelkan . aktiviti harian berjalan dengan lancar . Makan Tidur Makan Tidur Makan Tidur tidak pernah aku lupakan kerana perkara tersebut sangat Wajibun :)

Sedang mengelamun memikirkan siapa yang paling cantik dalam dunia ni tup tup aku tetiba berfikir sejenak bahawa Facebook langsung tidak memberi faedah malah ia seakan membawa bala bagi kita . kerana FB , kita bergaduh . kerana FB , kita bermusuh . kerana FB , kita bermasam muka . kerana FB , kita tidak lagi bersua . semuanya gara-gara FB :") benci benci FB me benci FB tapi me selalu online FB haha wadehal ;p

Tapi janganlah dikau pandang hina dan sinis dekat FB . Alolo bucuk bucuk haha wadehal kasihan FB. kerana FB juga , kita dapat jumpa kawan lama yang terpisah sejak dari perut ibu mengandung yang terpisah dari zaman kehingusan melanda yang terpisah dari zaman berebut pakwe haha aku tak pernah buat ;p . kerana FB , kita juga dapat jumpa cinta lama Wee~ kerana FB , kita dapat mengenali rakan dari pelbagai negeri :)

Namun , yang penting sebenarnya adalah orang yang berada di realiti hidup kita . Orang yang berada di samping aku ,saat aku terjatuh ,saat aku lemah ,saat aku perlukan ruang luahan perasaan ,saat aku menangis, saat aku dijatuhkan, saat aku dibenci. Ternyata , sangat susah nak membuat semua orang sayang dekat kita .
Cukuplah dalam hidup aku ada "mereka" yang melengkapkan hidup aku .
Terima kasih semua :*


*maaf.aku takda idea nak cakap, tapi aku nak post juga pada tarikh 11.11.11 haha*

October 30, 2011

Aku tak mengerti :/


*erkk alhamdulilah*

Makan nasi dua pinggan , nasi bukan sebarang nasi . Nasi dagang untuk orang berdagang . Bila perut kenyang mata jadi layu . Bila mata layu , katil tempat beradu . Maka lemak berketul akan menjadi berbola di tepi badan aku akhirnya ia akan membuat aku bertambah seksi dan seksa :)

Fuhh nikmatnya dunia bila cuti semester . Bersenang lenang seperti dunia beta yang empunya . sedar aku sedar dunia cepat berlalu . kecut jantung bila tengok dunia berlalu sepantas mungkin . dulu ibarat kura-kura kini ibarat arnab berlari mengalahkan kura-kura . pagi aku bergerak ke tandas , sampai tandas dah petang ok gua tipu je jangan percaya.

Entry gua bukan tentang kemenangan Negeri Sembilan mengalahkan Terengganu Tapi entry gua kali ini Serious Sangat Sangat Serious ! Maka anda perlu membuat muka serius seperti saya (:

bertapa seriusnya muka gua :O

 Ternyata dunia penuh dengan pelbagai ragam manusia . Rambut Sama Hitam , Hati Lain-lain . Kekeliruan menusuk dalam benak fikiran aku . Akhirnya , aku dapat huraikan jenis apakah manusia seperti itu . Adakah dikau turut seperti mereka ? .

Apakah yang engkau mahu ketika engkau mempunyai BLOG ?

Aku : Aku bukan nak cari followers terlalu banyak sampai bermillion tapi aku nak memantapkan penulisan aku di dunia berblogging . Mana tahu aku dapat menjadi novelist satu hari nanti (:

Kawan : Alaaa followers aku sikit lah . Tak boleh jadi ni . Ayu ! Followers kau berapa ? Haha aku lagi banyak dari kau :p

Apakah yang engkau cari ketika BerFacebook ?

Aku : Jomlah kita berkawan . Kawan biar beribu , berkasih biar satu . Jangan risau , gua tak sombong punya . Lu respect gua , gua respect Lu ok peace (:

Kawan : Alamak . kenapa sikit je orang Like Picture dan Status aku ? haihh Ayu apahal ramai sangat like kau punya picture . tak acik lah kau ni :/ Menyampah !

Apakah perasaan engkau jika Friends dalam Fb/Twitter melebihi  ?


Aku : Aku rasa happy sebab dapat kawan yang terlalu ramai . Mana tahu persahabatan yang dibina di Muka Buku atau Twitter mampu berkekalan hingga akhirnya .

Kawan : Aku nak kalahkan si blogger tu . Aku nak kalahkan si cantik tu si hitam tu si gedik tu si kacak tu haha . Aku ada dua account ternyata aku hotsentap (: Kau ada ?

Sungguh aku tak fahami manusia apakah seperti itu . Kesimpulannya , mereka hanya mahukan populariti berbanding apa yang aku inginkan. Ternyata apa yang kita inginkan jauh berbeza dengan semua orang . Ayat dalam dialog tu benar-benar berlaku . Maaf ~ aku bukan seperti itu yang mengejarkan serta meraih publisiti . Itu bukan Aku !



Yang Serius , 

October 14, 2011

AKU CEMBURU TAPI TAK BUTA.


Aku Cemburu ? !
haha gelak dulu ok cukup . Jangan nak tuduh sembarangan lah pokcik mokcik sekalian . hati gua kalis cemburu hati gua keras hati gua simen hati gua macam batu . Tak lapuk dek dengan cemburu ini semua . Bangga jadi aku :> perhh statement sekali aku kupas akan membuahkan kata-kata yang dusta .


Siapa cakap aku gangster tapi tak cemburu ? Jangan berkata-kata sebelum engkau selami hatinya dulu . Alahai biasa latuh perempuan sikit-sikit nak cemburu . Menyampah pun ada tapi sebab sayang , aku sabar jelah hahadoi . Jangan menuding jari 100% kepada perempuan sahaja . Lelaki pun patut tengok muka kau dekat cermin dulu sebelum melemparkan kata-kata itu kepada kaum hawa . alamak teremosional pulok kuikui :p Kemungkinan perempuan dan lelaki lebih kurang perangainya . Kini cemburu menjadi kuasa atas segalanya . Tepuk dada tanya selera :)

Cemburu Cemburu Cemburu =,=


Lelaki mesti mengeluh panjang kalau dapat perempuan yang cemburu . Pandang perempuan lain dekat Cafe , dia cemburu . Pandang makcik jual nasi lemak pun , dia cemburu . Senyum sorang sorang tengok model dalam iklan pinggan mangkuk pun , dia cemburu . Pandang perempuan seksi pakai swimming suit , dia cemburu . Senang cerita semuanya dia cemburu -___- Cop cop bukan perempuan je akan cemburu , lelaki pun akan turut cemburu kalau perempuan buat sebaliknya haha padan muka :P

"kalau gua nampak Boyfriend gua kenyit kenyit mata , senyum senyum atau pandang pandang dengan perempuan seksi , memang gua tumbuk mata Boyfriend gua sampai lebam" kata Ayu kepada rakan-rakannya . (:

Semua orang dok kata Cemburu itu Tanda Sayang .
Ok aku terima semua itu kerna ia tanda sayang . Tapi kalau cemburu menyebabkan jiwa kita terseksa . itu masih sayang kah ? .  itu bukan sayang namanya tapi menyusahkan jiwa raga adolah . Ya ya aku harus akui cemburu itu boleh tapi janganlah cemburu buta sangat ok .


Kebanyakkan dari kita masih dibelenggu perasaan cemburu buta . pastu pastu bergaduh bergusti berperang kali ke-20 . Akhirnya , putus cinta atau cerai bertalak talak . Mulalah hidup tak terurus tak berarah ada yang nak bunuh diri toreh tangan ada yang ikat leher guna tali gantung dekat kipas segala lah . Tak tidur malam fikirkan perasaan cemburu itu . Bak kata orang "Tidur tak lena , mandi tak basah , makan tak kenyang". Watlek Watpeace :D


Sebenarnya perasaan cemburu , prasangka dan syak itu semuanya kerja syaitan .


Cinta itu Tuhan yang beri , matlamatnya pun untuk Tuhan .


Jadi kesimpulannya , dalam bercinta jangan sesekali lupa Tuhan . InsyaAllah :D
#fulamak gaya aku bercakap dah macam Ustazah Norhidayu ehemehehem bangga sekejap :P

Sebenonya , cemburu buta tanpa usul periksa akan membuatkan pasangan kita terseksa merana . Kepada pasangan bercintan cintun , pasangan kita sebenarnya cemburu kerana dia risau pasal kita . Yolah takut main kayu tiga kaa , takut curang kaa . Wahlal , perasaan cemburu itu boleh tapi jangan buta ok haha :P Kesimpulannya , aku juga seorang cemburu .okbye !

"Jealously is sentiment which is born in love and which is produced by the fear that the loved person prefers someone else"

October 7, 2011

M I S S I N G

Hari ini ,




Mengapakah ? ..


Kenapakah ? ..


Apakah ? ..


yang menyebabkan hati gua menjadi sayu sebak sedih seperti disaluti dengan rasa kerinduan yang menebal dan ia terpendam dalam hati gua ini secara tetiba .


Pelbagai soalan telah menyirap dalam kepala hotak gua terasa seperti ada beban batu kecil yang telah menghimpap fikiran gua . 


Terasa sesak nak bernafas serta batuk gua terbantut seketika kerana mencari apakah punca gua bersedih dan berduka.


Puas gua mengali mencari sedalam lautan apakah yang cuba gua rindui
apa yang ingin gua rindui .


Perasaan rindu itu datang secara tiba-tiba dan gua tidak minta perasaan sebegini ><


mungkin ...


gua rindu dekat sekolah gua SMK Sri Rahmat


mungkin ..


gua rindu dekat kawan baik gua , Sofea Atiqah and Nadhira Zulikmal


mungkin ..


gua rindu dekat rakan-rakan lama gua di SMK Sungai Besi


mungkin ..


gua rindu dekat Achik gua


mungkin ..


gua rindu nak menyampaikan sajak or nyanyian di atas pentas sekolah


mungkin ..


gua rindu nak main kejar-kejar melompat bergumbira masa zaman sekolah


mungkin ..


gua rindu nak belajar duduk sebelah Atira Kamaruzzaman


mungkin ..


gua rindu nak BERPHOTOGRAPHY dengan team sidang redaksi


mungkin ..


gua rindu nak berbaju sekolah yang membuatkan gua agak omeyy


mungkin ..


gua rindu nak gelak berhuahua dengan rakan-rakan


mungkin ..


gua rindu nak menatap wajah guru guru gua


ternyata ..


gua rindu dengan kenangan dulu iaitu kenangan di sekolah .


Namun masa tidak mungkin berputar balik .


Kini gua patut sedari bahawa gua sudah di alam Universiti .


gua sudah dewasa dan bukan lagi zaman kanak kanak hingusan .


gua bukan lagi di alam persekolahan . gua patut sedar dari lamunan tu !


Sumpah gua rindu . gua rindu semuanya ! :(


Gua sebak lihat gambar dengan rakan-rakan gua .

Harap mereka semua berjaya dalam hidup diaorang .


I MISS YOU ALL

Jom tatap gambar zaman persekolahan gua !


ini masa gua dengan LALA group buat persembahan nyanyian .


ini team sidang redaksi gua . gua yang center yang omeyy tu haha k perasan gile :P

ini gua punya classmate 5bestari 1 (2010) bersama Puan Azizah Termizi
 barisan kedua dari kiri yang ketiga tu gua yang buat peace tu .
ternyata gua nampak omeyy lagi k bye :D


#terasa seperti mimpi kerana entry kali ini sangat pendek :D

tidak ada lagi karangan SPM macam dolu dolu :)



COUNTDOWN : 13 hari lagi menjelang 20 oktober 2011

August 29, 2011

♥ MERDEKA RAYA ♥




hye hye i'm mrs elmo haha . Salam 1 Malaysia :)
tanggal tigapuluhsatubulanlapanlimapuluhtujuh MERDEKA MERDEKA MERDEKA tetaplah merdeka :D Selamat Hari Kemerdekaan ke -54 MALAYSIA . tanah tumpahnya darahku . perjuangan atuk nenek moyang kita amat bersemadi di hati kita . sanggup berjuang ke titisan darah terakhir demi negara tercinta . sebagai rakyat malaysia , kita perlu wajib mesti menyimpan semangat patriotik di setiap hati masing masing . saya sayang malaysia !
wahhhhhhh wahhhhhhhhh .
sudah lama tuan hamba tak update blog cikai ini . ada orang rindu tak nak baca blog saya ? . HAH TAKDE ! okfine fine fine ~.~ nak touching lah macam nih . okgedikgilasaya :DD hampir sepurnama kurun lamanyaa blog tuan hamba tertunggak . yelah yelah , orang lain update blog sehari sampai 2 , 3 kali . mereka semua memang dilahirkan rajin :) tak macam saya . lagi lagi rajin daripada mereka hoho . memang terbaik lah wok . janganlah kalian harapkan anakpapajoe nak update blog setiap hari . memang dasar pemalas lah kan nak menjahanamkan tangan untuk tulis entry blog . dah kena paksa baru terhegeh-hegeh nak update . MAAFKAN saya si penunggu gua . =.=' aiyoyo minachik . dah bersawang , dah berhabuk , dah berdaki blog tuan hamba . fuhhh fuhh . tiup sat sesawang dalam blog nih . dan dan tuan hamba sudah perkemas kini blog tuan hamba suka .suki . duka . duki yang makin lama makin uzur makin lama makin bosan =.=' 
#ok . saya mula nak buat cerita sedih ! sila abaikan . :)
 tudiahhh tudiahh saya dah pasang lagu raya dekat blog suka tak suka tak ? .
raya ohh yeah by YUNA !

Raya kali ini mungkin berbeza
Kerna ku ada dia
Nyalakan pelita cinta di hari raya
Hati seperti bunga api bersama dia
Oh indahnya
Ku jatuh cinta di hari raya


suara yuna memang sedap sebijik macam suara saya haha :P okperasangilerrr .
Perhatian Perhatian orang-orang kampung .
ATTENTION PLEASE !
saya ingin buat pengumuman penting . saya sebagai seorang pelajar UiTM berasa teruja dan bangga kerana saya telah mendarat ke Johor Bahru pada hari khamis yang lalu :) terima kasih tak terhingga kepada pihak UiTM kerna memberi cuti yang sangatsangatsangat panjang kepada kami meskipun HANYA SEMINGGU haha aku sahaja bold word tuh :P . pejam celik pejam celik , bulan ramdhan kini kian berlabuhkan tirainya . lagi satu hari sahaja kita nak raya ! yeayyyy . nak makan lemang nak makan ketupat nak makan kuih nak makan lontong nak makan makan dan makan sampai pengsan haha . OK jangan hairan kalau ramai yang makin gemuk lepas raya haha :DD termasuk anakpapajoe . takut makin seksi lepas nih gara-gara lemak berketul-ketul tang sana tang situ haiyoyo . seksi seksa seksi seksa GRR . ehem ehem , excited nak tunggu encik syawal kembali . selamat tinggal bulan ramadhan al-mubarak :( . jika ada umur panjang , kita jumpa tahun depan insyaALLah . pengalaman bersahur dan berbuka dengan kawan-kawan adalah sesuatu yang indah plus plus menyeksa batinku erkkk :/ . kerana kerana kerana MAGGI adalah menu makanan wajib kami . danotakpunmakinlembab :( tapi tapi tapi itulah makanan paling senang ringkas dan disukai ramai . #ahaha dah macam promoter maggi GRR .  
Akhirnya , dugaan onak dan duri di bulan ramadhan dapat saya tempuhi dengan tabah dan sabar . cayalah anakpapajoe ! :) dan saya tak sabar nak balik kampung di Perak dan Melaka . pasti suasana akan lebih meriah kalau ada saya haha :P okperasanlagi . perjalanan jauh tak kurasa , rasa hati ku melonjak sama . lalala~tak sabar nak pakai baju raya yang malatoppp tara ku cap cap .  tak sabar nak main mercun main letup letup sampai kena rumah tok imam haha itu kisah lama lupakan lupakan . :) moral value , takmahu main mercun meriam ke mariam ke dan yang berbahayakan nyawa . nanti tiada siapa nak sayang saya kalau awak tkde . okgediksss ! :P abaikan abaikan . jadi awak main jelah bunga api atau pop pop itu k haha :P pada yang memandu , sila bawa dengan cermat . biar lambat asalkan selamat OKAYY ! :) kalau duit raya terlebih-lebih tuh , pandai-pandailah post dekat rumah saya taww haha oktaktahumalupunyabudak GRR . Oleh itu , saya ayuanakpapajoe selaku pemilik blog cikai ini ingin mengucapkan
SELAMAT HARI RAYA
MAAF ZAHIR DAN BATIN :)

Maafkan maafkan maafkan saya :D seandainya saya ada salah dan silap terhadap kalian terutama rakan-rakan di SMKSungai Besi , sahabat di SMKSri Rahmat , kawan-kawan di Uitm Shah Alam dan dan pada yang mengenali saya samada di Facebook , Myspace , di kawasan rumah lama dan rumah baru dan dan dan sesiapa sahaja yang mengenali budak agak kepoh nih . maafkan saya jika saya ada terlanjur kata , terkasar bahasa , tertanya tak tentu hala , tersasul yang tak sengaja , terpukul dekat mana-mana , terpekik dekat telinga , terhantuk di kepala , terpinjam harta benda , termoody tak semena-mena , tergurau melebihi batas , TERmacam-macam lagi yang kena mengena  .  MAAF MAAF MAAF ~ HAHA . semoga dimaafkan kesalahan saya :) sedangkan Nabi Muhamad ampunkan umat apetah lagi kita hanya manusia biasa (: semua ayat saya bermula dengan TER . nampak sangat aku ini banyak dosa secara sengaja haha . AMPUNKAN DOSAKU , YA ALLAH :'( semua manusia pernah melakukan kesilapan , termasuk juga saya insan kerdil hina yang banyak kekurangan :( ok ayat simpati leteeww haha . lepas nihlepas nih , kita berbaik balik okayy :) takmahu gaduh-gaduh bermasam muka bersmackdown sana sini mengumpat mengutuk dari belakang tarik tarik rambut berebut rebut makanan . kita sayang awak semua :p marilah kita hilangkan sengketa di antara kita :D kita bina ukhuwah yang utuh agar keharmonian silaturahim terjalin di antara kita .


terimalah kad raya saya yang comel lagi cikai :) cantik tak cantik tak ? . ofcourselah cantik . haha . #puji diri sendiri nampak .grr .  ikhlas dari lubuk hati saya untuk awak semua (;


salam lebaran daripada Norhidayu Juhari :)








July 23, 2011

♥ I MISS YOU :( ♥

hye peeps :)
eyhh waley waley eyh waley .
 saya ada post baru nih ! suka tak suka tak ? . ape ?! TAK ! takpelah awak . kalau tak suka tuh , takpayah nak usha-usha dah blog saya . ape kata awak tekan jelah [X] warna merah dekat tepi tuh yang sebelah restore down and minimize tuh . close tab blog Suka Suki Duka Duki saya cecepat ataupun terus jelah SHUT DOWN laptop hang pa semua . kbye ! TOUCHING sesaat . :PP
*gedik pulak aku nak merajuk majuk nih . CHOII . =.='
 GRR . eyhh eyhh . kali ini kan post saya terhangat di pasaran sebab saya punya post paling pendek serta padat ! . sebab kalian bukan suka pon baca post yang lebih 350words kan .
dah agak dah ! hee . dah tahu sangat dah korang macam mana . :PP
ouhh ye . lagi satu cek nak ceritain dekat hang pa semua . dah makin ramai iye yang jadi PENCOPYPASTE saya . pewitttt . wahai PENCOPYPASTE tersayangg . sesuka awak sahaja ciplak apa yang ada dekat blog saya yang cikai ini . dah tiada idea ke pinky , end end woii woii . Ape Pon Tak Boleh~ disebabkan sekarang bulan Syaaban , saya halalkan apa yang awak ambil dari saya . baik kan saya ? .
ok terima kasih ckp saya baik :))
*saya memang suka perasan ! jangan lah marah . tak comel kalau marah-marah kan ? . =.=
ByTheWay , saya malas nak aibkan orang sana sini . tak baik lahkan , berdosa besar kak timah oii . lain kali awak nak pape , saya boleh tolong ajar ataupun mintak kebenaran saya dulu ok . tapi kalau awak awak buat lagi , memang SIAP GUA KEJE KAN LU ! . WA KERAT LU JADI 18 ! .  takut tak takut tak ? . okbagus . =) takmahu buat lagi iye . nanti mak marah :)) huhu .
back to title saya ,
entry ini khas untuk awak awak awak awak .
kalau awak baca post ini , mesti awak senyum tak perlu kata apa-apa . =)
mesti awak akan sayang saya sangat-sangat-sangat-sangat-sangat dan mesti awak terus kahwin dengan saya lepas nih . hantar kereta ferrari sebagai hantaran kahwin . perhh perhh . euuuu~ .
*ok. ayat saya sungguh geli-geli ~.~
sejak dua menjak ini , saya selalu disawan penyakit . nak tahu penyakit hape . penyakit yang memang susah sungguh nak diubati iaitu penyakit rindu . saya tak suka lah nak merindu rinduan segala nih . RIMAS ! .



 tapi apakan daya . perasaan itu datang secara tetiba .
tidak ku pinta lahir ku dunia . tidak ku pinta perasaan begini . haha .
dalah saya tengah sakit tekak tahap suara sumbang mambang , pastu diserang pulak dengan sawan rindu . hhaihhh .
Aku Rindu Setengah Mati kepadamu ~.~ 
banyak-banyak perasaan , saya tak suka perasaan RINDU .
ibarat tidur tak lena , makan tak kenyang , mandi tak basah .
 memang bertambah pengotorlah sang perindu . hoho . tapi saya TAK ! .
korangg nih , kalau saya cakap saya rindu sahaja , mesti fikir pasal Boyfriend . aiyoyo tambi . takkan dekat boyfriend sahaja kita perlu rindu rindu sayang menyayang cinta dikenang puncak kasih berpanjangan . tudiahhhhh kan dah ternyanyi lagu sayang-menyayang by Ogy Ahmad Daud and Jamal Abdillah .
dekat kawan-kawan , keluarga tercinta , sanak-saudara .
mereka itulahh yang patut dan perlu kita rindu maaaa .
*ayat nak lari daripada topik . oktipu . :P 





wa rindu dekat lu lahhhhhh ! itu pun tak faham kaa ? . bila nak jumpa nih weii .
wa rindu nak wrestling dengan lu . wa rindu nak main gitar dengan lu . wa rindu nak lawan siapa makan paling banyak . wa rindu nak debate dengan lu  . wa rindu nak gediks dengan lu . wa rindu nak buli lu . yeayyy ! yeayy ! saya memang jahat dekat awak semua  .
sebab awak baik . siapa suruh awak baik sangat . erkk :/ huarhhhh .
Rindu Serindu Rindunya namun egkau tak mengerti .
Pilu sepilu pilunya , namun engkau tak peduli .
Mahu semahu mahunya namun apa daya , orang dah benci . 
*ok lagu tuh sangat sedih . menusuk kalbu dan jiwa raga saya :( ehh . awak jangan lah benci saya tahu ? . nanti tiada siapa nak kawan saya . tiada siapa nak bagi saya semangat .  tiada siapa nak bagi rindu rindu nih . mak aiii . pasai apa cek letak ayat sedih-sedih nih . eeee . #change mood .
sebenarnya sahaja feeling lebih-lebih padahal takde pape pun sekadar nak memenatkan tangan biaq kasik lenguh taip bende alah nih  ,
*ok . saya tipu lagi :P 
 honestly , saya rindu awak awak awak awak awak dan awak semua .
saya rindu kawan-kawan dan kenangan terindah di Smk Sungai Besi dan Smk Sri Rahmat .
saya rindu awok semua ! . kalian semua terbaik dekat hati saya ! .
saya harap awak awak tak lupakan saya walaupun sesaat seminit sejam sehari setahun dan selama-lamanya  . kenang daku dalam doamu . sebab awak awak sentiasa dalam kotak fikiran saya .
saya tak boleh keluarkan awak awak dalam fikiran saya sebab awak terlalu istimewa kasih dan sayangmu terpacar seikhlas tiada batasan terus membara .
ok . stop menyanyi NORHIDAYU JUHARI ! .
suara dalah macam katak bawah tempurung . ada hati nak nyanyi segala . entah-entah katak lagi sedap daripada suara egkau . (monolog dalaman) kihkih :D
 *saya sedar siapa saya . suara dalah tak sedap . kalau masuk pertandingan mesti JUARA !
ehhh ehh . type error lah pulak :PP
for awak awak awak awak dan awak . :
Nobody Can Replace You in My Heart .
You're one in million .
eyceceh . jiwang pulak mak , nokss . WA SAYANG LU ! .
LU itu korang lahhh .
 jangan buat taktahu iye . kang saya majuk , saya mogok saya takmahu update blog selama setahun .
 *ok. saya gedik lagi ! macam korang peminat setia blog saya pulak kan ? . memang tak lah kan . ok ayat mintak simpati . cepat lempang manja manja dekat saya ! PEREMPUAN sahaja boleh lempang manja . lelaki not allow ! :PP . nanti papajoe marah . sambil pegang senapang baru tahu . haha .
waduh waduhhh .  
masa untuk mendarat semula ke Uitm Shah Alam pada hari Ahad  . erkk ;/
 sekejapnyaaaaaaa cuti semester . DATO' SAHOL , bagilahhh kami cuti lagi seminggu . pleaseeeee . :DD huarhhhhh . RINDU mak ayah :(( RINDU akak adik :(( RINDU kereta :(( RINDU Johor Bahru :((
klahh awak awak awak tersayang . saya nak sambung melalak nih . hehe . chawwww !
kbye .









July 10, 2011

♥ UGLY BETTY ♥

Wewittt Wewittt .
awak awak yang handsome tuh , jom couple . awak awak yang comel tuh , jom kawan . 
ehh , merepekk pulak saya nih kan . 
hey budak kepoh kepoh kembali mengupdate ! . apa macam ? . ini macam ! .
sejak dua menjak tiga menjak nih saya memang rajin update blog kan ? . sambil saya buat assignment . sambil tuh saya akan post entry . lama-lama assignment ke mana , homework ke mana . huhu .
*ok . perlu ke saya bagitahu kalian ?? . annoying -..- 
apehal ? . lu tak puas hati kerr dengan wa ? . sini gaduh lah weii . kita lawan siapa paling cakap banyak . gerenti saya menang lah weiii ! . tengok orang lah . haha . 
yeayyy yeayyy . 
awak awak . titew kan nak kan balik tawww 15july nih . titew excited nak balik rumah titeww ! . 
nak peluk mak ayah titew kuat-kuat . takmahu lepaskan . huhu . titew nak makan masakan mak setiap masa  :) bertambah gemuk lah titew nih . tuh yang besh tuh~ 
almaklumlah , Rumahku Syurgaku :) titew sayang mak ayah titew . wee~ 
*comel tak suara titew . ok . awak jeles sebab suara awak tak comel . :PP boo .
nak tahu tak , saya nak mengadu dekat kalian  :(. 
please lahhh .... saya merayu sampai tertonggeng-tonggeng , tolonglah dengar rintihan serta luahan hati dan sanubariku ini yang sering meronta-ronta . 
tiada tempat nak saya meluahkan isi hati yang terperap dalam jiwa ini . 
saya hanyalah perantau yang hina yang ingin mencari ketenangan serta keharmonian hidup . hehe . 
ayat aku ter ter ter sangat tk boleh blahh seyh ~.~ 
*ada macam peganti A.SAMAD SAID tak ? . hah takde ? ! . okFINE ! . blah lahhh lu :PP 
kau memang suka jealous dengan aku . err . tetibe emo pulak budak nih . 
koooorangggg :(
nak tahu tak , 
air dekat UiTM Shah Alam kan buat muka saya makin terukkkkkkkkk gilerrr dan 
makin hodoh walaupun sememangnya hodoh : (


(inilah muka saya lepas dipaksa diarah disuruh dikerah bangun pepagi  untuk pergi ke parlimen . kami dilarang pakai shawl ke parlimen . jadi saya pakai tdg yg sng ditiup angin nih . ee . mnyampah ~ ok . mata saya ter ter sangat kuyu ~.~
sekali pandang nampak comel , dua kali pandang . aiyooo aiyoo . sungguh hodoh . choii .)


saya sememangnya alergic dengan air yang kotor dan habuk dan sama keturunan dengannya . 
ok . saya memang pembersih punya olang maaa .
untunglah suami saya kalau dapat bini pembersih macam Norhidayu Juhari nih . 
pewiit pewittt . ahha . 
itu hakikatnya lah tuan-tuan dan puan-puan yang dikasihi ALLAH .
sila tolong jangan prasangka buruk dekat insan lemah seperti saya . 
takmau takmau takmau macam tuh . 
*ehh , belagak pulak budak nih kan ? . hakhak :PP
actually , saya nak buat aduan dekat aduan rakyat errr dekat aduan kolej  , tapi nanti orang kata ape pulak kan . mesti dorang kata , elehhh , gedik letteww nak buat aduan segala . anak manja betul ! menyampah ! . 
haaa tuih . ok . aku memang suka baca isi hati orang dan aku memang suka saiko orang ! . LIKE ! :) 
lepas nih kan kan , gerenti orang tak pandang saya dah . lepas nih kan kan , gerenti orang tak tegur saya dah . lepas nih kan kan kan  , gerenti orang tak senyum dekat saya dah . 
sebabbbbbb >< huarhhhh T___T 
suka lah kau kan muka aku bertambah hodoh . lempang manja-manja baru tahu . ngee~
awak , saya nak melalak lagi nih . sebab saya tak comel macam duludulu .
awak , cepat lah pujuk saya wahai awakk awakk ! ! . cepatlah pujuk . kalau tak , saya smackdown awak sampai reput tulang biar takyah kahwin dan beranak . gila kejam anakpapajoe nih . HAHA . 
saya sememangnya ganas dan kejam tersangat sangat sangat . 
takut tak takut tak takut tak ? . elehhh . bajet tak takut konon . nanti dah jumpa , baru nak kecut .
podaaah deyhh tambi ! . /;p 
for girls yang rasa rendah diri atas kecantikan yang ada pada anda , dengarlah ayat-ayat yang mungkin beri anda semangat dan bertenaga . dah macam kaunselor pulak saya nih . Manisnya Kurma ini~ hoho . 
contohnya ayat tuh berbunyi cam gini : 
"cantik itu hanya sementara , hodoh itu bukan selamanya , semua diciptakan dengan sempurna namun tak semuanya kesempurnaan ada pada kita . jadi bersyukurlah dengan apa yang ada ." 
dan
"setiap kelebihan itu adalah kekurangan" .  




 
(konon comel latuh buat muka macam tuh kan ?. ape ? ? ! tak comel ?? 
yelah yelah . saya sedar siapa saya . tak cantik . tak lawa . tak cun macam awak . okbye ! :P )


ok . saya kembali bersemangat ! . :) caiyok-caiyok ! . 
peduli hape orang nak kata tentang kita , be yourself ! . 
most important , kata kan diri sendiri cantik , cun melecun dan comel walaupun tak sama ape yang kita katakan ! . keyakinan diri itu penting tawww . be confidence :) kau apehal nak kutuk-kutuk aku segala ! . 
ehh ehh , kau ada ke mata besar macam aku ? kau ada ke muka comel comot macam aku ? . 
kau ada ke mulut kepoh kepoh macam aku ? . takde kan . so , diamlah . haha . 
*ayat nak carik gaduh jew si minah kepoh nih . 
okayy okayy . 
sekarang , saya nak cerita tentang kegeraman dalam kebengangan .
sangat mencabar kesabaran saya . sabar itu separuh daripada iman . fuhhh .
baju wa hilang uhh . mahal pulak baju tuh . :( bukan satu tapi duaaaaaaaaa . bukan dua tapi tigaaaaa . dahlah baju tuh papajoe belikan . memang sebak hati wa bila dapat tahu baju tuh hilang . memang terbaik lah kan hilang-menghilang nih kan . untuk pengetahuan awak , saya bukanlah kaya raya anak dato anak tan sri boleh beli berguni-guni baju dan beli 15 almari untuk baju sahaja . saya hanya anakpapajoe . saya bangga dengan papajoe . iloveyou ayah sayang :) saya adalah anak polis diraja malaysia . 
so AWAS ! 
siapa yang buat jahat dan cuba bermain kasar dengan aku , memang aku report dekat papajoe . meringkup lah kau dekat lokap . cuak tak tak tak ? . tahu pun cuak . haha . biar padan muke kau ! haha . 
aku memang bajet dan aku memang suka buat jahat dekat orang :) PEACE ! 
jangan marah ehh , nanti kena jual . senyum sikit :D
back to story mory ,
hah , tetiba datang seru kerajinan tuh ketika saya tengah dok relax relax bersantai-santai bermesej dengan pokcik tersayang pada waktu pagi di kala angin sepoi-sepoi bahasa menyapa tubuhku , err . permulaan ayat mesti kena sastera sikit .baru ada feel . walaupun ayat sangat berbelit
:P lalu , saya pun pergi sidai baju yang berlambak tuh kan . disebabkan saya memang rajin sejak azali lagi . err ayat puji diri sendiri . tak bole blah btul . :)
lepastu lepastu , konon-konon saya nak ambil lah baju bersih yang dah sidai .
tup tup . baju saya HILANG !!! .
H I L  A N  G !!
watafak . mak aihhhhh .
banyak-banyak baju dekat ampaian tuh , baju aku jugak nak curik ke ! . nih nak gaduh nih . 
bikin hati wa panas !  dah takde baju ke sampai nak curi segala . 
memang nak kena sula siapa yang curik baju wa tanpa minta kebenaran . 
err . mencuri perlu mintak kebenaran ke ? . tanda soal ??? . haha . 
 biarlah . wa malas nak perbesarkan masalah nih . kang tak pasal-pasal wa masuk Melodi pulak takpun masuk Suratkhabar Berita Harian . kang jadi famous pulak . haha . tak pasal-pasal ramai orang beratur berderet-deret nak mintak autograph wa . 
tak pasal-pasal rumah wa dekat JB penuh dengan wartawan .kesian mak ayah wa nak kena layan wartawan tuh . ngee~ grrr . choiii . blahh lah lu nak famous konon . tak layak langsung ! hehe . 
kau fikir kau majistret , ahli muzik , lawyer . haha . 
alaaa awak ,, saya memang suke berangan lah awak awak . 
Maaf Maaf Maaf ~ 
 takpelah . kepada pencuri , insaflah selagi ada waktu untuk engkau bertaubat . ruang taubat masa terbuka untuk kau . insaflah insaflah ! .
sesungguhnya ,
insan yang cemerlang datangnya dari akal , hati yang tenang , jiwa yang mantap .
nak cerita ape lagi ehh , ok dah takde kot . sebab dah takde idea dah . saya post entry nih sekadar nak isi kekosongan di hati sahaja . perhh ayat sungguh dramatis . :P lalala~ ngee .
just nak cakap dekat anda semuanya , bahawasanyerrr saya tersangat excited nak balik rumah . 
 kbye ! muah muah :*


    
♥cik yuyu a.k.a budak kepoh kepoh








June 20, 2011

♥ PAPAJOE ♥

Assalamualaikum ya habibi ya maulana cabut gigi guna spanar . 
*apa yang aku merepek nih ! ishhh ><
uit korang korang ! 
WAHHHH ! assignment saya bertimbun-timbun berlambak-lambak bergunung-ganang . 
yeayyy ! suka sangat sangat tersuka lah kan . 
memang baik punyeeee ! 
*mata ke atas tangan di bahu . 
dan sempat lagi tuh post entry . waalawey ! tapi muka saya dengan bangga serta bajet serta poyo macam dah siap assignment kerna wajah seperti itu perlu disematkan di muka siswi-siswi sekalian . 
*ok . aku memang bajet ! so what ! nak gaduh ke ? . Jom Smackdown ! . kahkah :D 
semalam kan Hari Bapa sedunia , okayy . saya tak sempat nak update entry Selamat Hari Bapa semalam . 
ini kerana semalam hari ahad public holiday hari saya berkuak lentang atas katil dan aktiviti makan makan makan dan terus makan. 
*haha . aku memang tak senonoh dan aku memang kuat melantak ! maaf~ maaf~ maaf~. :P
sorry lambat wish dekat bapa-bapa yang bergelar bapa di dunia ini .
*aiyooo . tatabahasa aku makin teruk sejak tak belajar bahasa melayu .  
MAAF cikgu BM . nanti saya check balik buku tatabahasa FORM5 iye . huhu .
subuh-subuh lagi pada 19haribulan jun saya dah wish dekat papajoe . seriusly babe , airmata 'wanita'ku mengalir dekat pipi aku yang makin lama makin debab nih akibat duapuluhempatjam mengunyah makanan tak henti-henti . 
dear PAPAJOE tersayang ,
walaupun sekarang kita sudah berjauhan . ayah berada dekat selatan , saya berada dekat timur . 
cehh . bajet macam jauh sangat sahaja . padahal JB dengan SHAH ALAM . 
kasih sayang ayah pada saya akan saya semat di hati dan takkan luput dalam ingatan saya bertapa ayah sangat mengasihi saya sepertimana saya sayang ayah meskipun kita berjauhan . ayah adalah insan yang memberi inspirasi pada saya samade saya berada dalam kedukaan dan kesedihan .kata-kata semangat ayah beri saya kekuatan dan beri saya nafas baru untuk terus maju .
Pa Pa Pa Americano Pa Pa Americano~ ,
saya sentiasa sayang sangat-sangat dekat ayah . 
ayah memang terbaik wok !
sebab ayah satu-satunya BAPA , DADDY , AYAHANDA , PAPA , ABAH yang terhebat terbaik terhandal terkenal terhormat ter ter ter dan akan kekal sebagai sayang saya sampai bila-bila . 
NOBODY CAN REPLACE YOU IN MY HEART ! *fullstop . 
*okayy . aku nak melalak ! >,< weyh , NAK TISU ! ! meleleh sudah air hingus saya . 
ok . tak senonoh lagi minah kepoh-kepoh nih . ishh =.='
rindu dah semakin membara dekat jiwa dan sanubari saya nih terutama dekat papajoe dan mak . 
papajoe , terima kasih atas segalanya . T__T 
kerana sanggup menjaga , memberi kasih sayang , memberi makan pakaian dan benda yang diinginkan dan segalanya . insyaALLAH . jasa ayah akan saya kenang sampai mati . tiada siapa dapat halang kasih sayang saya pada ayah . kecuali maut dan ajal sahaja yang dapat memisahkan kita .  
ayah lah penguat semangat saya , pendengar dan pemberi nasihat terhebat , pelawak yang membuatkan saya tak kering gusi , penyabar dengan perangai saya yang agak degil kerna mulut saya yang agak kepoh-kepoh . 
papajoe adalah PAPA ROCK saya !
paling important , 
I LOVE YOU ENCIK JUHARI ! . 
you're the super duper best person that i ever had .
Thank you for all the love and support you've given to me over the years. Knowing that you are there and that you care gives me the strength I need to survive another day in here. I love you!
wahh ! aku berspeaking pulak . hentam jelah labu ~.~
sorry , entry kali ini sangat pendek . sebab kesedihan telah melanda saya ketika buat entry nih . dah berkotak-kotak tisu dah aku habiskan . haha .  okayy . aku tipu sahaja :) 
p/s  : bersyukurlah kita masih ada ayah . kerana kasih sayang ayah kepada anaknya tiada hadnya . kasih sayangnya pada kita tiada ternilai harganya . dengarlah cakapnya sementara dia masih berada di samping kita :) iloveyou . imissyou . ineedyou PAPAJOE !