-ROCK ON YOUR OWN STYLE, DANCE YOUR OWN BEAT-


My photo
Perempuan yang sukar diprediksi.

February 15, 2014

Biasalah perempuan


Biasalah perempuan,
hal yang seciput pun nak dibesar-besarkan.
hal yang sebesar zarah pun nak diungkitkan.
apatah lagi hal yang remeh temeh pun nak difikirkan.
Nyah kau tidur terus tak lena, mandi terus tak basah.

Biasalah perempuan,
kalau sensitifnya kadang sampai meluat sampai pening kepala.
baru cakap sikit dah bertakung airmata.
baru cakap sikit sentap sampai 2354284 hari.
bukan minta simpati tapi itu semula jadi.

Biasalah perempuan,
suka pada kecantikan.
bukan nak show off pakaian yang ada atau jenis kosmetik yang dipakai.
sekadar mahu kelihatan confident di hadapan khalayak ramai.

Biasalah perempuan,
memang suka bercakap.
benda yang tahun lepas punya hal pun nak diceritakan.
bukan sebab dia bebal cakap perkara yang sama.
sebab itu jenis dia. nak buat lagu mana lagi dah.

Biasalah perempuan,
lagaknya serupa gangster.
muka kerek ditampalkan acah-acah samseng jalanan.
katanya bernada kasar.
cuba dijentik hatinya lalu berguguran airmata.

Biasalah perempuan,
lelaki kenalah faham ya.

2 comments:

juliana al-waduud said...

nasib baik abg long suka dengar story akak nie...dr jb smpai ke pinang pown die sanggup dengar walaupown story tu berapa kali entah dh repeat..hehe...thankz Allah s.w.t give me the perfect person around me..

ANAKPAPAJOE said...

Yang penting kak long, perempuan itu sangat unik.