-ROCK ON YOUR OWN STYLE, DANCE YOUR OWN BEAT-


My photo
Perempuan yang sukar diprediksi.

February 18, 2011

cara nak LUPAKAN ex BF atau ex GF !


entry ini khas untuk mereka yang telah remuk hatinya bagai dihiris dengan sembilu .
walawey ! entry aku nampak jiwang pulak iye .
dalam erti kata yang sama ,
pada mereka yang baru putus cinta atau baru bercerai .
lumrah hidup lah katakan .
tak semua dalam hidup kita selalunya INDAH .
tapi mesti anda rasa terseksa nak lupakan ex bf/ex gf uolls kan kan kan ?
sila angguk cepat !

Almaklumlah,
mungkin terlalu banyak kenangan manis dan pahit yang telah uolls lalui bersama .
disebabkan itulah uolls sukar untuk melupakan exBF/exGF kalian .
oleh itu ,
aku rasa berbangga dan berbesar hati untuk kongsi

TIPS nak lupakan ex BOYFRIEND/ex GIRLFRIEND :

1)
REMOVE si dia dari laman soSIAL uolls macam
FACEBOOK , TWITTER , dan sewaktu dengannya .
dengan cara ini , uolls takdalah asyik nak STALKER exBF/exGF kalian .
buat tambah luka dan lara adalah .
tiba² uolls ternampak si dia ada relationship dengan orang lain ,
kan lagi bertambah² SAKIT HATI . *melalak*

2)
BUANG atau CAMPAK jauh² barang yang telah si dia bagi .
campak laut ke , tanam ke , bako ke .
ikut suka hati lah . 
buat apa nak di simpankan lagi  .
buat semak sahaja lah. setakat beli dekat pasar malam. Alahai low standard.
kalau mahal takpa lah juga kan?.

3)
kalau uolls BERTEMBUNG atau TERPANDANG
muka si dia yang tak berapa nak handsome atau cantik itu , kalian buat² tak kenal ! .
tak payah nak rajin² senyum atau tegur si dia .
buat tambah hati perih sahaja .
tak pun uolls tumbuk je muke si dia pastu blah dari situ .
Kejam.

4)
lepas uolls dah clash ,
janganlah uolls dengar lagu JIWANG atau tangkap leleh .
sebab lagu macam itu memberi impak yang mendalam terutama pada orang yang baru clash .
nanti ada yang meleleh air mata dengar lagu jiwanggsss. Rivers of tears . :"(
lebih baik dengar lagu HARDCORE atau METAL ,
kasi hantuk kepala itu ! baru cool dan samuk habis.

5)
lagi satu , kalau si dia masih menggedik²  lagi memberi mesej atau call uolls .
cepat² lah kalian TUKAR NOMBOR .
tak payah nak simpan nombor si dia atau mesej yang telah si dia bagi .
--DELETE

6)
Luangkan masa dengan FAMILY dan kawan² .
dengan cara ini , anda takkan keseorangan dan dapat menghiburkan hati yang terluka,
dan uolls takkan TERINGAT si dia bila anda sedang bergembira dengan kawan² kalian .

7)
cari PENGANTI BARU !
itulah cadangan yang paling tepat .
pastu uolls tunjuk dekat ex yang uolls ada BF/GF
lagi HOT dan SPICY daripada dia .
biar dia ternganga habis !
"PADAN MUKA ! siapa suruh tinggalkan aku kan ?"

kumbang bukan seekor , bunga bukan sekuntum kan ? .
kalian kena cari yang lebih baik dan lebih bagus daripada si dia .
manalah tahu kalian dapat lebih HANDSOME atau lebih CANTIK daripada si dia .


p/s : GET OVER IT !



NOTAKAKI : barang yang lepas janganlah di kenang , kalau dikenang tentu menangis dan meracun diri . TAK USAH diingati mereka yang buat hati kita terluka .






16 comments:

MAKCEK bukan NENEK said...

hikhik wah wah cik yuyu dah jadi pakar cinta yaww.
heheh
betol sgt oh tips2 nih .hex

Tips Putus Cinta Juga

Bobo said...

wah!cam berpengalaman aje...hehe...tp kan,,yg mule2 tu..jgn remove laa..tros blok aje...biar xnmpk lngsg profile dia...dia pon xnmpk kita gak nnt...hahaha

syikin said...

hoho luving tis song...
overdose i guess...
gud song...gud entry...

♥cik Y U Y U♥ said...

una : haha . mmg betul tips nih . bkn mcm una . tips sewel . hehe .

bobo : btol jgk toe ! BLOCK tros . delete prkataan remove ! yahhh !

syikin : ahha . thanks dear (;

an_Nur said...

YEAHH!~ get over it!!~ ehehe.

♥cik Y U Y U♥ said...

an nur : yahhhh !! hehe .

cik pulau said...

wahhh.. menarik sgt..
tapi cik pulau tak buat pun sume tu..
sume yg sebaliknya cik pulau buat..
masa yg menentukan.. tp sometime memang sakit jugak la hati ni.. ^^,

♥cik Y U Y U♥ said...

cik pulau : hehe . taw tape . mmg saket . bagai dihiris dengan sembilu . haihh =='

N A Z Y R A S M I Z A said...

awak dah di tag oleh zyra! join contest ni

http://kupukupukecik.blogspot.com/2011/02/i-love-my-self-my-blog-contest-bermula.html

♥cik Y U Y U♥ said...

zyra : hehe . thanks TAG ! lau rajin , yu join contest toe k . (;

Simpleblanklife said...

saya layan gak lagu2 system of a down...dah ganasla lbih kurang. tapi still jiwang gak. ada penyelesaian x doktor? kah3...:D

♥cik Y U Y U♥ said...

simpleblanklite : ouhh . bole jiwang , tapi msti berpada pada . sbb lagu jiwang mberi kita expression yg mendalm . cehceh . mcm doktor cinta pulak saya nih . hehe .

nuralynZAKREE said...

betul tuhh sygg... huhuk~
doktor cinta nehh ... (:

♥cik Y U Y U♥ said...

nuralyn : HAHA . keja part time tu .

Zue Cancer said...

sy follow kamu..jempt datg ke...

http://onlymezue.blogspot.com/

blog kamu sgt comel dan ctik. lg yg boley layan. n suke entry pasal break off :)..

♥cik Y U Y U♥ said...

zue : okeyy dear . thank ! naty saya follow awak balik (;