-ROCK ON YOUR OWN STYLE, DANCE YOUR OWN BEAT-


My photo
Perempuan yang sukar diprediksi.

June 12, 2011

♥ suka vs duka ♥

Assalamualaikum sebagai pembuka bicara . 
tuan-tuan dan puan-puan serta hadirin yang dirahmati Allah sekalian . 
*cehceh . ayat macam good-good je minah kepoh-kepoh ini . 
MAAF ~ MAAF ~ MAAF . 

sorry tersangat-sangat dari hujung rambut sampai hujung buku lali kaki .
saya nak mintak maaf sebab baru datang seru nak post entry kerna dah terlalu lama tak post entry merepek merapu meraban yang menjadi kesukaan ramai .
*bajet macam ramai baca blog aku kan . blog pun macam cikai . ok . ayat nak touching . takpe . 
kita sedar siapalah kita nak dibandingkan dengan awak awak . okfine ! . 
awak awak , mesti ramai sangat sangat yang rindu dekat saya kan , cepat ngaku yang korang rindu saya ! . kalau tak , saya taknak kawan dengan awak .  
*haha . omg ! aku makin gedik ! errrr . 
sebab saya kan dah lama tak online dan memekak dekat ayuanakpapajoe.blogspot.com . waduhh waduhh . terasa begitu bahagia sebentar sebab ramai yang rindu dekat saya ! . aww awww~ blushing ! >< aku memang kuat perasan .
*sambil kembangkan hidung -..-
sejak dua menjak tiga menjak masuk Uitm Shah Alam . 
hidup saya semakin kucar-kacir plus huru-hara plus kelam-kabut . 
almaklumlah , semua kena diuruskan sendiri tanpa bantuan ibu tercinta. sebaiklah saya ini agak terer lah kan kan dalam hal menguruskan rumah tangga . dah boleh kahwin ! yeayyy ! ! :P
*mesti mama aku tergelak kalau dia baca statement tuh . :P
haloo mak tersayang , 
angah dah jadi anak dara serba boleh taww . takmahu pandang angah sebelah mata iye . haha . 
perkataan rumah tangga sila abaikan ! . hehe . ape nih fikir pasal kahwin ! ishhh =.= focus dekat study ! takmahu kahwin lagi ! takmau takmau . :P
saya fikirkan masuk U tiada stress ke hape ke . padahal , lebih kurang seibu sebapa seanak macam sekolah . Nampak Beno Nipunyer~
saya paling suka hari sabtu dan ahad sebab saya boleh berkuak lentang sepuas yang mungkin dan boleh makan seberapa lama dan seberapa banyak yang boleh . hikhik :DD 
*tak senonoh betul anak dara papajoe nih . lalala~

for your information , kami sering diberi assignment tapi di sekolah pulak panggil "homework" . haha . 
tapi better U daripada sekolah .
jangan jealous pada adik-adik yang still sekolah lagi . akak memang suke jealouskan adik-adik . wekk :P
In addition , Uitm Shah Alam sangat sangat sangat sangat sangat besar punyoooo . kalau jalan kaki , boleh sesat punyerrr . sedangkan naik bas pun boleh sesat , inikan pulak jalan kaki . 
boleh retak tumit kaki dan longgar lutut kalau berjalan dekat uitm .
*ok . aku memang suka tipu korang ! . :P
Whatever happen ,
UiTM di hatiku <3



hehe :D bangga gila aku dapat jadi pelajar uitm . syukur alhamdulilah ke hadratmu ilahi :) walaupun perjalanan nak menapak ke fakulti undang-undang agak jauh . dan akan membuatkan badan saya berpeluh-peluh seperti berlari baton dalam larian 4x400m dan akan menghasilkan SIX PACK di badan saya dan kaki saya akan turut berketul-ketul akibat naik bukit turun bukit . walawey ! giler gempak kalau balik kampung masa raya tgk badan anakpapajoe berketul-ketul . haha . boleh masuk SMACKDOWN .
yahh . Awesome ! . hehe . 
firstly masuk UiTM , agak sedih lah kan kan tinggalkan family , kawan-kawan , dan .... segala yang menjadi kesayangan gua di nun jauh sana. seriusly ! RINDU sangat-sangat dekat papajoe , mama , kak long dan adek . :"( HOMESICK gilerr !
*okay . mula nak melalak macam ini . >,< takut ade bende lain yang meleleh kang . tolong sediakan tisu please . huarhhhhh  . =,= bila depan parents , aku sememangnya bajet cool dan chill padahal puas aku tahan airmata supaya jangan meleleh . ego punya pasal . last-last , akhirnya kecundang jugak . airmataku berguguran ~,~ sebak taw ! T__T .
stop cerita sedih !
back to story , orientasi saya di sini sangat menghiburkan . sebab ape ? . ce cite ce cite . sebabbbbb kiteorang jumpa SENIOR yang sangat baik dan sangat prihatin . SUMPAH tak tipu . sangat ambil berat dekat kitaorang . macam-macam tepuk dan cheers abang-abang dan kakak-kakak senior ajar . boleh biol otak saya nak ingat semua tuh . dan saya jumpa kawan-kawan yang sangat merenk , happening lagi meriah . macam-macam negeri ade . Macam-macam ada ~  papepun , ia sangat sangat menyeronokkan . tapi kan kan , kami selalu kena tidur lambat then bangun pun awal . belum sempat saya nak buat kuak lentang atas katil dah kena bangun . dan sekarang mata saya dah jadi mata PANDA . bertambah lagi kehuduhsan di wajahku . 
ehh ehh , tapi kan sebaik panda comel .
*bangga sekejap . :P
nak cerita apa lagi ekk , pasal ROOMATE !
wow . roomates saya perhhhhh . sangat HAPPENING gilerr ! . mula-mula masuk , of course saya lah yang paling bising dan duapuluhempatjam bercakap tak henti-henti dan boleh memecahkan gegendang telinga orang yang sebilik dengan saya . padan muka ! wakaka :DD saya memang banyak bercakap , dah macam mak nenek si bongkok tiga siang malam asyik terjaga mencari cucu di mana sahaja , 
nenekku kahwin dengan anak raja .
*aiyoo . ternyanyi pulak . merdukan suara saya kan kan ? . sila angguk ! . okfine . suara saya tak merdu macam awak . touching satu saat . haha . ok . aku memang gedik . TQ ! :P
korang nak tahu tak , lama-lama tuh kan ternampak lah kegilaan roomatekuh . nama-nama kesayangan saya yang berkongsi sebilik serta berkongsi masalah suka suki dan duka duki , 
berkongsi katil dan bantal , berkongsi kasih sayang .
*haha . yang perkataan katil dan bantal sila abaikan . :D
mereka yang bertuah sebilik dengan saya adelah . jengg jengg jengg .....


RIFAH IZZATI . .
si tembam lagi comel . 
NUR FATIHAH ... 
si budak surau .... 
NADIA AMIRA ... 
si ratu gelek .
I LOVE YOU MY GIRLS !
mereka tersangatlah beruntung sebab dapat sebilik dengan saya . 
setiap hari dapat kasih sayang dan belaian jiwa . 
erkk . 
CHOII =.= hehe . 
hah , STUDY LAW ? ! . 
okayy lah . subject yang agak mencabar jiwa dan sanubariku . 
yang membuatkan saya rasa nak hantuk kepala dekat dinding supaya sedar bahawa saya sudah berada di sini dan tidak akan berputus asa dan ini bukan jalan terakhir
tapi ini adelah permulaan bagi hidup saya agar terus maju .
*cehceh . ayat saya sangat bermotivasi . cayalah norhidayu ! :P
walaupun ramai yang cuba menjatuhkan semangat saya untuk belajar dalam jurusan pilihan saya . 
thanks pada mereka yang still tak puas hati dengan saya . good job bebeh ! 
teruskan dengan ketidakpuasaan anda :))
siapa orang tuh ? . No Comment . 
*cehh . macam jawapan artis pulak kan . bajet nak jadi artis konon . poodahhh deyh tambi . :P 

oklah , setakat ini sahaja yang boleh saya coretkan untuk kalian . idea makin lama makin hilang terbang melayang-layang akibat gelak terlalu kuat . HAHAHA . lagipun , otak pun dah tak dapat nak fikir lagi , tangan pun dah makin lenguh , mulut pun dah penat membebel . akhir kata , saya doakan kawan-kawan saya dan pembaca blogger berjaya dan mencapai kejayaan masing-masing . InsyaALLAH .




♥ cik yuyu a.k.a budak kepoh kepoh