-ROCK ON YOUR OWN STYLE, DANCE YOUR OWN BEAT-


My photo
Perempuan yang sukar diprediksi.

July 10, 2011

♥ UGLY BETTY ♥

Wewittt Wewittt .
awak awak yang handsome tuh , jom couple . awak awak yang comel tuh , jom kawan . 
ehh , merepekk pulak saya nih kan . 
hey budak kepoh kepoh kembali mengupdate ! . apa macam ? . ini macam ! .
sejak dua menjak tiga menjak nih saya memang rajin update blog kan ? . sambil saya buat assignment . sambil tuh saya akan post entry . lama-lama assignment ke mana , homework ke mana . huhu .
*ok . perlu ke saya bagitahu kalian ?? . annoying -..- 
apehal ? . lu tak puas hati kerr dengan wa ? . sini gaduh lah weii . kita lawan siapa paling cakap banyak . gerenti saya menang lah weiii ! . tengok orang lah . haha . 
yeayyy yeayyy . 
awak awak . titew kan nak kan balik tawww 15july nih . titew excited nak balik rumah titeww ! . 
nak peluk mak ayah titew kuat-kuat . takmahu lepaskan . huhu . titew nak makan masakan mak setiap masa  :) bertambah gemuk lah titew nih . tuh yang besh tuh~ 
almaklumlah , Rumahku Syurgaku :) titew sayang mak ayah titew . wee~ 
*comel tak suara titew . ok . awak jeles sebab suara awak tak comel . :PP boo .
nak tahu tak , saya nak mengadu dekat kalian  :(. 
please lahhh .... saya merayu sampai tertonggeng-tonggeng , tolonglah dengar rintihan serta luahan hati dan sanubariku ini yang sering meronta-ronta . 
tiada tempat nak saya meluahkan isi hati yang terperap dalam jiwa ini . 
saya hanyalah perantau yang hina yang ingin mencari ketenangan serta keharmonian hidup . hehe . 
ayat aku ter ter ter sangat tk boleh blahh seyh ~.~ 
*ada macam peganti A.SAMAD SAID tak ? . hah takde ? ! . okFINE ! . blah lahhh lu :PP 
kau memang suka jealous dengan aku . err . tetibe emo pulak budak nih . 
koooorangggg :(
nak tahu tak , 
air dekat UiTM Shah Alam kan buat muka saya makin terukkkkkkkkk gilerrr dan 
makin hodoh walaupun sememangnya hodoh : (


(inilah muka saya lepas dipaksa diarah disuruh dikerah bangun pepagi  untuk pergi ke parlimen . kami dilarang pakai shawl ke parlimen . jadi saya pakai tdg yg sng ditiup angin nih . ee . mnyampah ~ ok . mata saya ter ter sangat kuyu ~.~
sekali pandang nampak comel , dua kali pandang . aiyooo aiyoo . sungguh hodoh . choii .)


saya sememangnya alergic dengan air yang kotor dan habuk dan sama keturunan dengannya . 
ok . saya memang pembersih punya olang maaa .
untunglah suami saya kalau dapat bini pembersih macam Norhidayu Juhari nih . 
pewiit pewittt . ahha . 
itu hakikatnya lah tuan-tuan dan puan-puan yang dikasihi ALLAH .
sila tolong jangan prasangka buruk dekat insan lemah seperti saya . 
takmau takmau takmau macam tuh . 
*ehh , belagak pulak budak nih kan ? . hakhak :PP
actually , saya nak buat aduan dekat aduan rakyat errr dekat aduan kolej  , tapi nanti orang kata ape pulak kan . mesti dorang kata , elehhh , gedik letteww nak buat aduan segala . anak manja betul ! menyampah ! . 
haaa tuih . ok . aku memang suka baca isi hati orang dan aku memang suka saiko orang ! . LIKE ! :) 
lepas nih kan kan , gerenti orang tak pandang saya dah . lepas nih kan kan , gerenti orang tak tegur saya dah . lepas nih kan kan kan  , gerenti orang tak senyum dekat saya dah . 
sebabbbbbb >< huarhhhh T___T 
suka lah kau kan muka aku bertambah hodoh . lempang manja-manja baru tahu . ngee~
awak , saya nak melalak lagi nih . sebab saya tak comel macam duludulu .
awak , cepat lah pujuk saya wahai awakk awakk ! ! . cepatlah pujuk . kalau tak , saya smackdown awak sampai reput tulang biar takyah kahwin dan beranak . gila kejam anakpapajoe nih . HAHA . 
saya sememangnya ganas dan kejam tersangat sangat sangat . 
takut tak takut tak takut tak ? . elehhh . bajet tak takut konon . nanti dah jumpa , baru nak kecut .
podaaah deyhh tambi ! . /;p 
for girls yang rasa rendah diri atas kecantikan yang ada pada anda , dengarlah ayat-ayat yang mungkin beri anda semangat dan bertenaga . dah macam kaunselor pulak saya nih . Manisnya Kurma ini~ hoho . 
contohnya ayat tuh berbunyi cam gini : 
"cantik itu hanya sementara , hodoh itu bukan selamanya , semua diciptakan dengan sempurna namun tak semuanya kesempurnaan ada pada kita . jadi bersyukurlah dengan apa yang ada ." 
dan
"setiap kelebihan itu adalah kekurangan" .  




 
(konon comel latuh buat muka macam tuh kan ?. ape ? ? ! tak comel ?? 
yelah yelah . saya sedar siapa saya . tak cantik . tak lawa . tak cun macam awak . okbye ! :P )


ok . saya kembali bersemangat ! . :) caiyok-caiyok ! . 
peduli hape orang nak kata tentang kita , be yourself ! . 
most important , kata kan diri sendiri cantik , cun melecun dan comel walaupun tak sama ape yang kita katakan ! . keyakinan diri itu penting tawww . be confidence :) kau apehal nak kutuk-kutuk aku segala ! . 
ehh ehh , kau ada ke mata besar macam aku ? kau ada ke muka comel comot macam aku ? . 
kau ada ke mulut kepoh kepoh macam aku ? . takde kan . so , diamlah . haha . 
*ayat nak carik gaduh jew si minah kepoh nih . 
okayy okayy . 
sekarang , saya nak cerita tentang kegeraman dalam kebengangan .
sangat mencabar kesabaran saya . sabar itu separuh daripada iman . fuhhh .
baju wa hilang uhh . mahal pulak baju tuh . :( bukan satu tapi duaaaaaaaaa . bukan dua tapi tigaaaaa . dahlah baju tuh papajoe belikan . memang sebak hati wa bila dapat tahu baju tuh hilang . memang terbaik lah kan hilang-menghilang nih kan . untuk pengetahuan awak , saya bukanlah kaya raya anak dato anak tan sri boleh beli berguni-guni baju dan beli 15 almari untuk baju sahaja . saya hanya anakpapajoe . saya bangga dengan papajoe . iloveyou ayah sayang :) saya adalah anak polis diraja malaysia . 
so AWAS ! 
siapa yang buat jahat dan cuba bermain kasar dengan aku , memang aku report dekat papajoe . meringkup lah kau dekat lokap . cuak tak tak tak ? . tahu pun cuak . haha . biar padan muke kau ! haha . 
aku memang bajet dan aku memang suka buat jahat dekat orang :) PEACE ! 
jangan marah ehh , nanti kena jual . senyum sikit :D
back to story mory ,
hah , tetiba datang seru kerajinan tuh ketika saya tengah dok relax relax bersantai-santai bermesej dengan pokcik tersayang pada waktu pagi di kala angin sepoi-sepoi bahasa menyapa tubuhku , err . permulaan ayat mesti kena sastera sikit .baru ada feel . walaupun ayat sangat berbelit
:P lalu , saya pun pergi sidai baju yang berlambak tuh kan . disebabkan saya memang rajin sejak azali lagi . err ayat puji diri sendiri . tak bole blah btul . :)
lepastu lepastu , konon-konon saya nak ambil lah baju bersih yang dah sidai .
tup tup . baju saya HILANG !!! .
H I L  A N  G !!
watafak . mak aihhhhh .
banyak-banyak baju dekat ampaian tuh , baju aku jugak nak curik ke ! . nih nak gaduh nih . 
bikin hati wa panas !  dah takde baju ke sampai nak curi segala . 
memang nak kena sula siapa yang curik baju wa tanpa minta kebenaran . 
err . mencuri perlu mintak kebenaran ke ? . tanda soal ??? . haha . 
 biarlah . wa malas nak perbesarkan masalah nih . kang tak pasal-pasal wa masuk Melodi pulak takpun masuk Suratkhabar Berita Harian . kang jadi famous pulak . haha . tak pasal-pasal ramai orang beratur berderet-deret nak mintak autograph wa . 
tak pasal-pasal rumah wa dekat JB penuh dengan wartawan .kesian mak ayah wa nak kena layan wartawan tuh . ngee~ grrr . choiii . blahh lah lu nak famous konon . tak layak langsung ! hehe . 
kau fikir kau majistret , ahli muzik , lawyer . haha . 
alaaa awak ,, saya memang suke berangan lah awak awak . 
Maaf Maaf Maaf ~ 
 takpelah . kepada pencuri , insaflah selagi ada waktu untuk engkau bertaubat . ruang taubat masa terbuka untuk kau . insaflah insaflah ! .
sesungguhnya ,
insan yang cemerlang datangnya dari akal , hati yang tenang , jiwa yang mantap .
nak cerita ape lagi ehh , ok dah takde kot . sebab dah takde idea dah . saya post entry nih sekadar nak isi kekosongan di hati sahaja . perhh ayat sungguh dramatis . :P lalala~ ngee .
just nak cakap dekat anda semuanya , bahawasanyerrr saya tersangat excited nak balik rumah . 
 kbye ! muah muah :*


    
♥cik yuyu a.k.a budak kepoh kepoh








No comments: