-ROCK ON YOUR OWN STYLE, DANCE YOUR OWN BEAT-


My photo
Perempuan yang sukar diprediksi.

October 30, 2011

Aku tak mengerti :/


*erkk alhamdulilah*

Makan nasi dua pinggan , nasi bukan sebarang nasi . Nasi dagang untuk orang berdagang . Bila perut kenyang mata jadi layu . Bila mata layu , katil tempat beradu . Maka lemak berketul akan menjadi berbola di tepi badan aku akhirnya ia akan membuat aku bertambah seksi dan seksa :)

Fuhh nikmatnya dunia bila cuti semester . Bersenang lenang seperti dunia beta yang empunya . sedar aku sedar dunia cepat berlalu . kecut jantung bila tengok dunia berlalu sepantas mungkin . dulu ibarat kura-kura kini ibarat arnab berlari mengalahkan kura-kura . pagi aku bergerak ke tandas , sampai tandas dah petang ok gua tipu je jangan percaya.

Entry gua bukan tentang kemenangan Negeri Sembilan mengalahkan Terengganu Tapi entry gua kali ini Serious Sangat Sangat Serious ! Maka anda perlu membuat muka serius seperti saya (:

bertapa seriusnya muka gua :O

 Ternyata dunia penuh dengan pelbagai ragam manusia . Rambut Sama Hitam , Hati Lain-lain . Kekeliruan menusuk dalam benak fikiran aku . Akhirnya , aku dapat huraikan jenis apakah manusia seperti itu . Adakah dikau turut seperti mereka ? .

Apakah yang engkau mahu ketika engkau mempunyai BLOG ?

Aku : Aku bukan nak cari followers terlalu banyak sampai bermillion tapi aku nak memantapkan penulisan aku di dunia berblogging . Mana tahu aku dapat menjadi novelist satu hari nanti (:

Kawan : Alaaa followers aku sikit lah . Tak boleh jadi ni . Ayu ! Followers kau berapa ? Haha aku lagi banyak dari kau :p

Apakah yang engkau cari ketika BerFacebook ?

Aku : Jomlah kita berkawan . Kawan biar beribu , berkasih biar satu . Jangan risau , gua tak sombong punya . Lu respect gua , gua respect Lu ok peace (:

Kawan : Alamak . kenapa sikit je orang Like Picture dan Status aku ? haihh Ayu apahal ramai sangat like kau punya picture . tak acik lah kau ni :/ Menyampah !

Apakah perasaan engkau jika Friends dalam Fb/Twitter melebihi  ?


Aku : Aku rasa happy sebab dapat kawan yang terlalu ramai . Mana tahu persahabatan yang dibina di Muka Buku atau Twitter mampu berkekalan hingga akhirnya .

Kawan : Aku nak kalahkan si blogger tu . Aku nak kalahkan si cantik tu si hitam tu si gedik tu si kacak tu haha . Aku ada dua account ternyata aku hotsentap (: Kau ada ?

Sungguh aku tak fahami manusia apakah seperti itu . Kesimpulannya , mereka hanya mahukan populariti berbanding apa yang aku inginkan. Ternyata apa yang kita inginkan jauh berbeza dengan semua orang . Ayat dalam dialog tu benar-benar berlaku . Maaf ~ aku bukan seperti itu yang mengejarkan serta meraih publisiti . Itu bukan Aku !



Yang Serius , 

3 comments:

AdaNaz87 said...

cari kawan seramai yang mungkin. bukan cari populariti. sebab ianya takkan kekal lama. tapi kawan pasti akan kekal lama. ((;

♥ayuanakpapajoe♥ said...

AdaNaz87 : sudah tentu :) kawan lagi indah berbanding populariti .

AdaNaz87 said...

betul tu! ((;